2016-12-15

Namų gamybos dovanos vaikams


    Jeigu ieškote idėjų, ką patiems gaminti savo vaikui dovanų Kalėdoms arba ką kartu su vaikais pagaminti jų draugams, siūlau savo idėjas. Viskas išbandyta, aprašyta ir dabar surinkta į vieną vietą. Žiūrėkite, ieškokite pagal vaikų pomėgius, amžių ir atsirinkite!


LOTO ŽAIDIMAS



     Galite atsispausdinti mano paruoštą variantą, galite gaminti patys. Ieškokite savo paveikslėlių, o gal juos nupieškite. Dovanojant tokį žaidimą, patarčiau jį laminuoti.



MEDINĖS KALADĖLĖS



    Tokių kaladėlių pigiai galite pagaminti patys ir tai jau savaime puiki, ilgai išliekanti ir įvairiai panaudojama dovana. Dar galite jas išpiešti, priklijuoti lipdukus.



ŽAIDIMAI IŠ MODELINO


    Iš spalvoto arba vienspalvio modelino (jį galima išpiešti arba nudažyti atskirai) galite patys pagaminti puikių dėlionės žaidimų, o pridėję virvelių, nesunkiai pagaminsite ir įvairių karoliukų vėrimo žaidimams.



NAMINIS PLASTILINAS


      Mano naudojamas naminio plastilino receptas - labai paprastas. Galite supakuoti į sandarias dėžutes ar stiklainėlius, pridėti kokių nors priemonių plastilino žaidimas, o galite dovanoti tik jį vieną. Tikrai puiki dovana, kurią dovanoms esame gaminę ne kartą.


PRIEMONĖ ŽAIDIMAMS - MILTINIS SMĖLIS


       Paprastai tiems vaikams, kuriems patinka žaisti plastilinu, turėtų patikti ir toks miltinis smėlis. Svarbiausia, sandariai supakuoti. Jis turi panašumų su populiariuoju kinetiniu smėliu, o pagaminamas labai paprastai. Tiesa, dovanodami jį, padovanosite žmonėms ir netvarkos. Apgalvokite, ar tokie žaidimai priimtini dovanų gavėjo tėvams.


UŽSIĖMIMŲ LENTA 


     Populiarumo tikrai sulauks ir tokia namuose gaminta užsiėmimų lenta, tačiau čia reikės ir specialių įrankių - grąžtų, atsuktuvų, be to - įvairių įdomių ir smalsumą žadinančių buityje naudojamų daiktų.


GEOMETRINĖ LENTA


        Jeigu mokate naudotis įvairiais meistravimo įrankiais, nesunkiai pagaminsite ir geometrinę lentą. Dovanodami pridėkite šalia ir spalvotų kanceliarinių gumyčių. Iš savo patirties galiu pasakyti, kad tokia lenta tikrai sudomina ir vyresnius vaikus.



AKMENUKŲ DĖLIONĖ


         Jeigu turite įvairių plokščių pajūrio akmenukų, tereiks dar vienos priemonės ir pagaminsite puikų akmenukų žaidimą.


SKAIČIŲ PAMOKOMS


         Žaidimų kauliukai ir kartoninės kortelės gali tapti puikiu žaidimu dvimečiui-penkiamečiui, o jeigu turite neišmetę įdomesnių kamštelių ar dangtelių, ieškokite lipdukų - ir štai dar viena priemonė skaičiams pažinti.


DOVANOS KŪDIKIAMS




Dovanas patiems pagaminti galima ir kūdikiams. Ir jums visai nesiūlau megzti kojinių ar kepurių. Galite pagaminti regėjimo lavinimui skirtą kabantį žaislą arba tyrinėjimams tinkančius ir pritaikytus metalinius dangtelius.



ŽAISLAI IŠ KARTONO



   Emocijų pažinimui - emocijų žmogutis, kūrybiškumui ir geometrijos pamokoms - įvairios kartoninės figūros, kurias galite gražiai nuspalvinti ar išpiešti. Galima šalia pateikti ir kortelių su pavyzdžiais, kaip tas figūras išdėlioti. Taip pat panaudoję kelis lakštus kartono ir lipdukus, pagaminsite langelių varstymo žaidimą, kuris tikrai pradžiugins vienerių-dvejų metų vaikus.


4 komentarai:

  1. kokios šaunios idėjos, mes irgi viską panaudojam iš namų, ir visokius kartonus, dėžes, labai gerai. ir vaikams būna kuo užsiimt, ir mes savo kūrybą palavinam

    AtsakytiPanaikinti
  2. nu va, žiūrėkit, padarom porą tokių darbelių, įdedam į dėžutę kartu su kokiu skanėstu, pvz lietuviškos valgomos dovanos labai geras pasirinkimas, ir šauni dovana

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai mėgstu dovanoti dovanas. Kodel? Man patinka matyti džiaugsmą žmonių akyse. Paskutinė dovanota dovana savo paaugliui sūnui buvo spalvotos, natūralios odos kuprinė. Buvo smagu matyti savo vyresnėlį laimingą. rekomenduoju https://www.tavotu.lt/collections/odines-kuprines-moterims

    AtsakytiPanaikinti
  4. Mamyte.. o save kažkaip pasilepinat? nebūtinai didele kaina, bet kokios kosmetikos ar kvepalų tikrai esat verta, šitiek daug meilės ir kūrybos į vaikus sudedat

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...