2015-01-20

Vėrimo žaidimai


       Žaislų parduotuvėse yra tikrai labai daug gražių vaikiškų vėrimo žaidimų, tačiau, manau, kad tai vienas tokių užsiėmimų, kurį labai paprastai galite paruošti patys. Kasparui verti tikrai patinka, dažnai pasiimu kažką panašaus į keliones, nes galima žaisti mašinoje, lėktuve ar laukiant kur nors oro uostuose. Jam esu pagaminusi molinių figūrėlių (beje, molis pagamintas namų sąlygomis, aprašysiu jį ateityje). Pirmiausiai jos buvo išmėgintos su batų raišteliu, bet už kelis litus radau spalvotų virvučių, kurias dabar naudojame.
        

       

             Kažką panašaus nesudėtingai galite pasigaminti ir iš pirktinės lipdymo masės. Aš pagaminau trikampių ir rutuliukų. Nepamirškite, kad skylutę, pro kurią tilptų virvutė, reikia padaryti dar prieš paliekant viską sukietėti. Nuspalvinti šias figūrėles flomasteriais sugalvojo Kasparas su tėčiu. Manau, galima palikti ir natūralios spalvos arba nudažyti kokiais nors kitokiais dažais. Tačiau panašiems vėrimo žaidimams galima pritaikyti daugybę kitų daiktų, esančių namuose. Štai kelios idėjos:

  • sukarpyti šiaudeliai;
  • tualetinio popieriaus ritinėliai - arba sukarpyti žiedeliais (tiks patiems mažiausiems), arba subadyti skylutėmis.
  • makaronai (penne, chifferotti, rotelle, o gal net cannelloni?). Dar tiktų ir žiedo formos sausi pusryčiai arba riestainiai.
  • įvairūs virtuvės įrankiai, kurie turi kabinimui skirtą skylutę (šaukštai, mentelės ir pan). Tiesiog pritaikykite virvutę.
  • įvairios jau turimos kaladėlės, kurias ant ko nors reikia sudėlioti (kažkas panašaus į tai). Mes turime tokias medines, skirtingo dydžio žuvytes. Taip pat naudojau ir spalvotas geometrinių formų kaladėles, kurios skirtos sudėti ant medinio traukinuko (panašus į šitą).
  • dar va naudojame ir tokį konstruktorių.



        Žodžiu, apsidairykite namuose, manau, tikrai ką nors atrasite!

2 komentarai:

  1. Mes su mažyliu taip irgi žaisdavom. Verdavom verdavom karoliukus, o poto jis juos kaip apyrankę nešiodavo. Šiaip žindant mažylį visada apyrankės su karoliukais praversdavo- jis su jais žaisdavo žindyymo metu.

    AtsakytiPanaikinti
  2. o geras, reikės dukterėčiai tokį nupirkt, manau irgi labai patiks, siųsiu į Suomiją dovanų per skubiossiuntos.lt, labai į temą priedas prie dovanos bus. ačiū už idėją

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...