2015-03-22

Mokomės skaičių su kamšteliais

         Kad kaupiu namuose kamštelius, galėjote suprasti po šio mano įrašo ir nuotraukos tinklaraščio Facebook puslapyje. Dažniausiai juos duodu Kasparui tiesiog laisvam žaidimui, kai dėlioja kažką su kaladėlėmis ar pagaliukais, taip pat panaudoja žaisdamas su mašinėlėmis. Praverčia kamšteliai mokantis spalvų, rūšiuojant juos pagal dydį. Šįkart su jais mokėmės skaičių. Neseniai labai pigiai buvau nusipirkusi lipdukų su skaičiais, nebuvau sugalvojusi, kur panaudosiu, bet paskui šovė mintis priklijuoti juos ant kamštelių. Tai štai rezultatas!


        Aš pasirinkau vienodus kamštelius, kurių turime daugiausiai. Skaičiai - nuo nulio iki devynių. Tačiau, kai duodu atlikti kokias nors užduotis, dažnai skaičius sumažinu iki 5, nes Kasparas (2m 7mėn) dar šiek tiek pasimetęs, kai skaičių yra daugiau. Taigi pradžioje tiesiog mokėmės skaičius, skaičiavome lietuviškai ir angliškai (šia kalba jam sekasi lengviau).
      Neturiu tikslo, kad jis jau dabar mokėtų skaičiuoti ar atpažintų skaičius. Tačiau natūraliai gyvenant ir žaidžiant kasdien vis kažką skaičiuojame, todėl jis ir mokosi. Čia labai norėčiau pabrėžti, kad, mano nuomone, mokantis tokių dalykų su pačiais mažiausiais nereikia perspausti ir kažko reikalauti arba pykti, jeigu nesiseka. Taip pat visada stengiuosi pastebėti, jeigu jam darosi nuobodu ir nerodyti jokių blogų emocijų, kai kažką ne taip pasako ar suskaičiuoja. Juk visa tai - žaidimas. O kad būtų įdomiau, galima įtraukti ir daugiau priemonių. Aš dar susiradau skaičius iš poraloninės dėlionės ir ličių kauliukus, kuriuos vis sėkmingai kažkur panaudoju (galima keisti pupelėmis, akmenukais, degtukais ar pan).


        Kasparas pats suranda vienodus skaičius ir kiekvieną poraloninį skaičių padeda prie kamštelio su tokiu pačiu skaičiumi (nuo 0 iki 9). Skirtingą kiekį kauliukų prie kiekvieno kamštelio dėliojau aš. Tiesiog norėjau, kad tuos skaičius jis pamatytų skirtingomis formomis ir savo esme: ne tik, kaip užrašyta, kokie jų pavadinimai bet ir kiek tai yra realybėje. Beje, čia buvau palikusi tik skaičius nuo 1 iki 5. Pats dėlioti kauliukų jis nenorėjo. Palieku ateičiai!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...