2014-08-08

Piešimas kruopomis

     Pabandžiau prisiminti keletą žaidimų, kuriuos Kasparas mėgo mažesnis. Ir tikrai neblogai sekėsi užimti jį kruopomis. Praversdavo, kai ką nors reikėdavo daryti prie puodų, bent jau penkios minutės buvo garantuotos. O su kiek vyresniu nei metai vaiku kartais tai tikras lobis!



     IDĖJA. Į kokį nors didesnį padėklą įpilti norimų, gerausia, smulkių kruopų. Aš naudodavau kukuruzų kruopas (pirkau specialiai pačias pigiausias), bet, manau sėkmingai tiktų ir, pavyzdžiui, manai arba kas nors kitas iš jūsų spintelių. Parodyti vaikui, kas nutinka perbraukus pirštu. Įdomu būtų naudot ir veidrodinį padėklą, mažylis galėtų jame pamatyti save.
     AMŽIUS IR KAIP MUMS SEKĖSI. Aš Kasparui kažką panašaus pasiūliau, kai jis buvo metų ir kelių mėnesių. Tikrai sunku būtų tikėtis, kad tokio amžiaus vaikas sėdės ir ramiai pieš šedevrus kokį pusvalandį. Tačiau man tai praversdavo sukiojantis virtuvėje, nes jis kurį laiką tuo būdavo susidomėjęs, paskui viską išpildavo ant grindų, sklaidydavo tas kruopas ten, tada aš jam duodavau semtuvėlį ir šluotelę - taigi dar kelios akimirkos veiklos. Kruopas, jei grindys būdavo pakankamai švarios, susemdavau į stiklainį kitam kartui. Dabartiniam Kasparui (1m 10mėn) labiau patinka kruopas piltstyti į skirtingus indelius, kabinti šaukštu ir pan. Manau, turėtų būti įdomu piešti mėgstantiems vyresniems darželinukams. Na, o dar vyresni vaikai, gali kruopas nuspalvinti ir tuomet gaminti paveikslėlius, naudodami klijus. Aš kažką panašaus tikrai esu dariusi mokykloje. Šitą užsiėmimą prisiminiau ir mokantis raidžių. Nuotraukose Kasparas (3m. 8mėn) teptuku kukuruzų kruopose bando nupiešti matomas raides (jos magnetinės ir paprastai pas mus yra ant šaldytuvo).



   Manau, nebandykite to daryti su miltais, tikrai ne pati tinkamiausia priemonė, nes visur dulkės, lips prie drabužių ir pan. Nebent jums tai atrodo smagu - tada pirmyn! Bet iš miltų ir dar vieno ingridiento geriau darykite smėlį, apie kurį jau rašiau.
   

2 komentarai:

  1. Mes su savo mažium dar nebandėm, tokio piešimo būdo. Dabar piešiam ant keramikinės lentos. Bet piešti su kruopomis tikrai pabandysim, bus jam džiaugsmo. Ačiū už idėją.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...