2016-07-31

Pasidaryk pats: žvejybos žaidimas

      Žvejyba mūsų namuose ir įvairiuose pasibuvimuose yra jau daugiau nei metus besitęsianti aistra. Žinoma, Kasparo (3m. 10mėn)! Neseniai apėjau namus ir surinkusi tyliai išmečiau beveik visas pasidarytas meškeres (pagaliai su virvėmis), nes jo jau nebedomina, kai turi pačią tikriausią meškerę, kurią dovanojo dėdė. Aš šįkart pasakosiu irgi apie netikrą žvejybą, bet labai smagią.





Žvejybos žaidimui su ledukais pasigaminti jums reikės:

  • ledukų formelės (aš turiu žuvytės formos, bet tinka bet kokia - net ir ta tradicinė keturkampė);
  • sąvaržėlių (naudojau spalvotas);
  • meškerės su magnetu (turiu nuo kito žaidimo, bet galima pasigaminti prie pagaliuko ar pieštuko siūlu pririšus magnetuką);
  • meškerės su kabliuku (turiu nuo kito žaidimo, bet galima pasigaminti prie pagaliuko ar pieštuko siūlu pririšus išlankstytą sąvaržėlę). 



      Į ledukų formeles įpilkite vandens, tuomet į kiekvieną jų įdėkite po sąvaržėlę, kad dalis jos kyšotų virš vandens. Bent jau kelioms valandoms dėkite į šaldymo kamerą. Kai ledukai sustings, atsargiai juos išimkite, išdėliokite inde ar padėkle ir pradėkite žaidimą. Meškerė su magnetu tinkama mažesniems vaikams (Kasparui jau per paprasta), o su kabliuku reikalauja daugiau jėgų ir susikaupimo, todėl iššūkių netrūko. Reikia parinkti ir tinkamą siūlo ilgį, ir išlaikyti ranką ramiai, ir gerai nusitaikyti. Taip pat galima kartu žuvytes skaičiuoti, rūšiuoti pagal sąvaržėlių spalvas. Jeigu ne itin karšta diena, realu pažaisti ir dar visiškai neištirpus ledukams sudėti juos atgal į šaldymo kamerą kitam kartui. Bus sumažėjusios žuvytės, bet dar tinkamos. Tačiau kam aš tai rašau? Juk galima žaisti kiek norisi ir lengvai pasigaminti vėl. Pirmyn!
      Su ledu žaidimų esu sugalvojusi ir išbandžiusi daugiau, apie tai rašiau čia.




2 komentarai:

  1. Harrah's Resort Southern California - Mapyro
    Harrah's Resort Southern California. 밀양 출장안마 Resort 아산 출장마사지 Address: 777 Harrah's Rincon Way, Funner, 광주 출장샵 CA 92082. Get Directions. 군산 출장안마 Location. 속초 출장마사지 777 Harrahs Rincon Way, Funner, California

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...