2017-11-08

Eksperimentas: džiovintuvas ir kreidelės

      Per pastaruosius metus šį užsiėmimą esu mačiusi klaidžiojantį ne kartą, tačiau prisiminiau kažkada netikėtai, kai tvarkiau vaikų dailės reikmenis ir radau maišelį su aplūžinėjusiomis vaškinėmis kreidelėmis. Jomis mūsų namuose piešti nėra mėgstančių (na, nes tos tradicinės vis lūžta ir lūžta), bet jų visada kažkaip yra visur išsimėčiusių. Taigi prisiminiau idėją su plaukų džiovintuvu, kurį pavadinusi eksperimentu, savo sūnų (5m.) priviliojau greitai.





Šiam kūrybiniam eksperimentui jums reikės:
  • plaukų džiovintuvo;
  • kartono lakšto (arba drobės su porėmiu);
  • vaškinių kreidelių be popierėlių;
  • klijų (naudojau karštus).
    Pradžioje perspėsiu neperkaitint savo plaukų džiovintuvo, darykite pertraukėles ir nelaikykite jo per daug arti. O tada viskas paprasta - klijais priklijuokite vaškines kreideles lapo viršuje, kad liktų vietos joms lyditis apačioje. Tuomet atrėmę kartono lakštą patogioje vietoje, su plaukų džiovintuvu kaitinkite kreideles ir stebėkite, kaip jos lydosi ir spalvotomis upėmis teka į apačią.
Štai mano (klijavau kreideles karštais klijais) ir Kasparo (lydė kreideles džiovintuvu) rezultatas.




   Jeigu ir po šio bandymo sulūžinėjusių kreidelių lobynai neišseko, idėjų pasidairykite čia (galima ir spalvinti naminį plastiliną, ir gaminti vaškinius žaislus, ir spalvotas žvakes), aš kelias irgi esu nusižiūrėjusi. Sėkmės!

1 komentaras:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...