2016-05-11

Būdai mokytis ir žavėtis augalais su vaikais

      Visu savo gražumu atsiskleidęs pavasaris yra pats geriausias metas papasakoti vaikams apie augalus ir parodyti jų grožį. Su savo dukra (6mėn) į lauką dabar einame jos būdravimo metu, todėl irgi nepraleidžiu progos pakelti prie žydinčių vyšnių ar slyvų, taip pat kartu pačiupinėti pirmuosius žiedus ar lapelius. Bėda, kad beveik viskas keliauja į burną, tai reikia atidžiai stebėti. Arba galima sudėti keletą tvirtesnių žiedų į plastikinį užsegamą maišelį - tiks kūdikio tyrinėjimams.
     O su Kasparu (3m. 7mėn) prisimename ir senus užsiėmimus, ir ieškome naujų. Pastarųjų dienų smagiausia augalinė veikla - paveikslai iš žiedų.


   Gėlių paveikslams reikės:
  • nuotraukų rėmelio. Tinka ir paprastas, bet toks dvipusis - daug įdomiau. Savąjį pirkau IKEA.
  • įvairių augalų: tinka lapai, žiedai, pumpurai, šakelės ir t.t.
       Galima įdėti vieną augalą, galima kurti paveikslus iš daugybės skirtingų (tam labiau tiktų didesni rėmeliai). Tai man savotiškai primena sekretus iš mūsų vaikystės. Galimybės beribės. Beje, toks paveikslas ne tik gali papuošti namus, būti puikia dovana, bet ir tinka piešimo užduočiai. Vaikas patogiai viską galės apžiūrėti ir nupiešti savąją plukę ar kitą jūsų pasirinktą augalą. Mes jau bandėme žibutes, plukes, įvairius lapelius, slyvų žiedų šakelę ir pienes. Būtinai po kelių dienų su vaikais pažiūrėkite, kas nutinka su augalais rėmeliuose. Jie labai gražiai sudžiūsta ir tinka naujiems užsiėmimams!
     Tyrinėjant augalus su mažaisiais galite ir tiesiog džiovinti juos tradiciniu būdu - tarp knygos puslapių, galite augalais piešti arba pasigaminti savo medį žodžių pamokoms (pumpuras, lapas, šaka, kamienas ir t.t.). Jeigu jums patinka žaisti ir mokytis iš gamtos, galite dar paskaityti apie mano aprašytus rudens užsiėmimus čia ir čia. Tikrai rasite idėjų visiems metų laikams!
       Ką išbandėte ir pamėgote jūs?

1 komentaras:

  1. Ačiū tau už idėjas. Man labiausiai patinka džiovinti, o su vis smagiausia kartu su vaikais sodinti ir stebėti kaip augalas auga.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...