2015-05-31

Akmenukai žaidimams

      Prasidėjus kalendorinei vasarai, galite į savo planų sąrašą įtraukti tai, jog būdami pajūryje prisirinksite maišą akmenų. Pažadu, kad vėliau tikrai rasite daugybę būdų, kaip juos panaudoti vaikų žaidimams ir pamokoms: akmenukai su raidėmis ar skaičiais, domino iš akmenukų, medžiaga įvairiems įsivaizdavimo, konstravimo ar piešimo žaidimams. Puikus sąrašas su idėjomis ir nuotraukomis yra angliškame tinklaraštyje "Happy Hooligans". Dar mačiau, kad kūrybiškos mamos su vaikais akmenis žaidimams išpiešia štai taip, tačiau aš savo piešimo įgūdžiais nesižaviu. Bet kaip smagu kažką tokio būtų gauti dovanų!
         Mes su Kasparu maišelį akmenų prisirinkome per Velykas, kai vaikštinėjom Indijos vandenyno pakrante. Aš kaip tik prieš tai buvau mačiusi idėją, kaip juos panaudoti supažindinant vaikus su įvairiomis linijomis ir formomis. Tam savo akmenis ir rinkom: pačius plokščiausius ir lygiausius. 




        Šitokius akmenukus pagaminti labai paprasta ir tikrai nereikia meninių gabumų. Jums reikės:
  • plokščių akmenukų;
  • balto markerio arba korektoriaus (aš naudojau šitą).
      Aš sudėliojau turimus akmenis į norimas figūras. Tuomet nupiešiau tų figūrų kontūrus ant akmenų. Galite akmenukus išpiešti ir individuliai skirtingomis linijomis ar kreivėmis. Vieną kartą sumaišius tokius mūsų akmenukus, vėl atgal sudėti tokias pačias figūras nelengva (puiki užduotis vyresnėliams). Tačiau mūsų žaidimams tai visai netrukdo. Kasparas (2m. 8mėn) sėkmingai dėlioja įvairias grandines iš nupieštų linijų, kas kartą atrasdamas naujų neįtikėtinų vingių ir figūrų  nesuskaičiuojamo kiekio kraštinių. Galima su vaiku akmenukus rūšiuoti, priklausomai nuo to, ar linijos tiesios, ar su kampais ir pan.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...