2016-12-19

Piešimas su žaisliniu automobiliu

 

      Įvairių neįprastų būdų piešti su vaikais stengiuosi sugalvoti specialiai. Visada galvojau, kad mano sūnus piešti ne itin mėgsta, todėl stengiausi tai švelniai skatinti. Ir štai visai neseniai Kasparas (4m.) man pasakė, kad piešti - jam vienas mėgstamiausių užsiėmimų. Visiškai pasimečiau. Tada pagalvojau, kad iš tikrųjų pastaruoju metu jis piešia gerokai daugiau nei bet kada anksčiau. Tai ar tie skatinimai suveikė, ar tiesiog atėjo metas ir vaikas tai pamėgo?
      Šis užsiėmimas, kurį aprašysiu, turėtų patikti ir mėgstantiems piešti, ir ne. Pati tikrai smagiai irgi juo mėgavausi, todėl manau, kad ir tėvai neturėtų nuobodžiauti. Kaip piešimas žaisliniu automobiliu atrodo gyvai, galite apžiūrėti mano FB paskyroje.





Reikės:
  • žaislinio nuotoliniu būdu valdomo automobilio;
  • popieriaus (arba daugiau mažesnių, arba didelio formato lapų, arba rulono);
  • flomasterių;
  • gumytės;
  • didelės dėžės (nebūtina vyresniems vaikams).
    Gumyte pritvirtinkite vieną arba daugiau atkimštų flomasterių prie savo turimo automobilio taip, kad jų galas būtų nukreiptas žemyn (parodyta nuotraukoje). Suraskite tokią vietą, kur būtų patogu, mūsų atveju - tai buvo automobilio galas. Keletą kartų gali tekti flomasterius taisyti, kad surastumėte tinkamiausią padėtį. Išklokite didesnės dėžės dugną popieriumi arba popierių patieskite ant tokio paviršiaus, kurį nebūtų baisu ištepti. Pajudinkite automobilį ir įsitikinkite, kad flomasteriai gerai liečia popierių ir piešia. Viskas, dabar važinėkite į valias. Dėžė apsaugo, kad automobilis neišvažiuotų ir neišteptų grindų.
     Ir nors tai atrodo paprastas užsiėmimas, iš tikrųjų vaikai bandydami tinkamai pritvirtinti flomasterius lavina savo loginį mąstymą. Taip pat jie turi gerai susikaupti, planuoti ir numatyti, kaip judinti automobilį, kai bando nupiešti ką nors konkretaus. Kasparas (4m.) tiesiog šiaip važinėjo pirmyn-atgal, bet pačiu procesu labai džiaugėsi. 

    

1 komentaras:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...