2015-11-03

Piešimas ne ant popieriaus

     Mano sūnus nėra didelis piešimo entuziastas, apie tai jau esu ne kartą užsiminusi ir rašiau, ką darau, kad tuo piešimu jį sudominčiau. Vienas iš būdų yra skirtingos priemonės piešimui. Šįkart papasakosiu, ant ko galima piešti. Beje, tai gali būti aktualu ir tiems, kurių vaikai labai mėgsta piešti ir jie nespėja pirkti tiek popieriaus, kiek jiems reikia. Tikrai pažįstų tokių vaikų.


  • popierinės atliekos: įvairūs popieriniai maišeliai, kartono lakštai iš pakuočių, dėžės (iškonstruotos ir ne). Kartoninės dėžės - tai vienas mano mėgstamiausių paviršių, nes moko vaiką panaudoti tai, ką paprastai išmestume, be to, gerai dengiasi dažais ir vandeniu, tinka patiems mažiausiems piešėjams, patogu pasidėti ar kur nors atremti.
  • lėkštės, padėklai ir panašūs virtuvės daiktai. Idėją pamėtėjo viena mano tinklaraščio skaitytoja, papasakojusi, kad jos sūnui patinka piešti tiesiog ant lėkštės. Tada išplauni - ir viskas. Mums ypač pasiteisino piešimas ant didelio padėklo, Kasparui labai patiko.
  • dušas, vonia - yra specialių dažų piešimui maudynių metu, tačiau galima piešti ir, pavyzdžiui, pačių pasigamintais dažais. Iš tikrųjų maudytis net nebūtina bet vaikui pabūti tokioje keistoje erdvėje ir piešti kitaip nei įprasta - puikus būdas kūrybiškumui skatinti.
  • Folija. Idėja ne mano, bet tikrai verta pabandymo.
  • Radiniai iš gamtos: akmenys, pagaliai, plunksnos ir t.t. Nuotraukų kokybiškų neturiu,. bet Kasparui patinka. Mes iš savo pasivaikščiojimų ir žygių dažnai parsinešame visokių radinių, juos kurį laiką kaupiame, saugome, pasižiūrime, kaip keičiasi džiūdami, o dažnai paskui ir piešiame ant jų. Tai ne tik skatina kūrybiškumą, bet ir moko branginti ir vertinti tai, ką randame gamtoje, pastebėti paprastus dalykus aplink save, panaudoti juos paskui žaidžiant.
  • Veidrodis ir stiklas. Piešti ant langų aš nesiūlau, bet Kasparas yra išmėginęs. Aš dažniau jam pasiūliau piešti ant įvairių veidrodinių paviršių. Panašus efektas yra piešiant ir ant folijos, bet tikrame veidrodyje daug įdomiau stebėti kiekvieną brūkšnį ir potėpį. Beje, juk tai ir būdas mokytis fizikos!
  • Asfaltas. Visai pravartu turėti asfalto kreidelių kur nors vežimo kišenėje, nes su pačiais mažiausiais lauke - tai puikus užsiėmimas. Mes esame išbandę ir piešimą kaip žaidimą
  • Kreidinė lenta. Kai piešti kreidelėmis lauke oras netinkamas arba ieškote įdomesnio piešimo užsiėmimo namuose - pravers kreidinės lentos. Yra jų visokiausių prekyboje. Aš turiu pasigaminus pati tokį supaprastintą variantą piešimams namuose. Beje, ar žinojote, kad kreidelėmis galima piešti ir ant juodo spalvoto popieriaus? Tereikia kreideles sušlapinti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...