2014-06-30

Gaminame dažus

     Turbūt kiekvienas blogeris, rašantis apie vaikus, yra išmėginęs kokį nors naminių dažų receptą. Štai angliškame bloge "Nothing if Not Intentional" radau surinktą vienuolikos receptų sąrašą. Čia jeigu norėsis įvairovės. Aš jau senai buvau nusižiūrėjus, mano manymu, vieną paprasčiausių receptų, kuriam reikia:
  • jogurto;
  • maistinių dažų.
Kasparui nemažiau įdomu buvo dažų gaminimo procesas. Nepamirškite vaikų įtraukti ir į jį.




       Eiga paprasta: sumaišyti jogurtą su maistiniais dažais, kad gautumėte norimo intensyvumo spalvą. Galite išbandyti ir ką nors natūralaus - pavyzdžiui ciberžolę geltonai spalvai.
      AMŽIUS: duoti vaikams piešti (pirmiausiai, pirštais) rekomenduojama jau tada, kai jie išmoksta sėdėti. Maniškis tokio amžiaus piešdavo tiesiog maistu, ko mums kažkaip ir pakako, nieko specialiai negaminau, Bet gal jums norisi?
    KAIP MUMS SEKĖSI. Gaminti dažus Kasparui buvo įdomu, susidomėjimas kilo jau tuomet, kai įrenginėjau piešimo zoną. Patiesiau šiukšlių maišą, kad būtų patogiau tvarkytis. Nors tiesą sakant, pagaminti dažai lengvai nusivalo ir išsiskalbia. Reikėtų šiek tiek atsargiau elgtis nebent su pačiais maistiniais dažais, kurie nusivalo šiek tiek sunkiau. Piešimo procesui Kasparui (1m 9mėn) ilgam susikoncentruoti sunku, todėl vis pasiūlydavau kokių nors pagaliukų, lapų, akmenukų ar sėklų. Piešėme ant kartono lakšto nuo popierinio maišelio. Manau, tokiems dažams daug labiau tinka nei paprastas popierius. Mes turėjome tik dvi spalvas, bet užteko. 
     Patarimas, jeigu vaikas dar gana mažas - bandykite, tačiau nusiteikite, kad pasiruošimo ir susitvarkymo procesas gali trukti ilgiau nei pats piešimas. Bet visada verta, juk viską darote kartu!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...