2015-08-09

Aktyvus piešimas asfalto kreidelėmis

       Vis verčiu senas nuotraukas ir matau, kad yra nemažai veiklų, kurioms aprašyti vis neradau laiko ar įkvėpimo. Šiuo žaidimu, kurį mes su Kasparu (2 m. 2mėn.) išbandėme jau tikrai seniai, noriu pasidalinti, kol dar geras oras ir galima drąsiai sėdėti ant asfalto. Juk taip vaikams piešti patogiausia!

   
      Ir nors tokios kreidelės ir piešimas jomis savaime yra puikus užsiėmimas, galintis paįvairinti spalvų, figūrų, skaičių, raidžių ar daugybės kitų dalykų mokymąsi, papasakosiu, kaip su jomis lengvai įtraukti vaiką į aktyvų žaidimą. Be to, kartu galėsite lavinti vaiko spalvų suvokimą ir reakciją. O aš net sugebėjau ramiai sėdėti ant žemės ir gauti minutę atokvėpio, kol Kasparas bėgiojo aplink ir piešė.
 

Žaidimui reikės: 
  • spalvotų asfalto kreidelių;
  • saugios teritorijos piešimui ir bėgiojimui.
Žaidimo eiga:
  • išdėliokite ant žemės skirtingų spalvų kreideles skirtingose vietose jūsų pasirinktoje teritorijoje;
  • su vaiku apeikite visas kreideles, pasikartokite spalvų pavadinimus;
  • tuomet įsitaisykite patogiai ir duokite startą žaidimui;
  • pasakykite vieną spalvą, o vaikas turi surasti tokios spalvos kreidelę ir nubėgęs prie jos ką nors nupiešti. Tuomet sakykite kitą spalvą ir t.t.

       VYRESNIEMS VAIKAMS. Jeigu norite, galite chronometru matuoti laiką, per kiek vaikas nubėga ir suranda jam sakomą kreidelę. Užsirašyti rezultatus, tuomet tuos juos lyginti, skaičiuoti vidutinį laiką ir pan. Taip pat galima šį žaidimą žaisti keliese, varžantis, kuris pirmasis suras nurodytą kreidelę. Man su Kasparu, kai jam buvo dveji su trupučiu, užteko paprasto žaidimo varianto.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...