2015-05-08

Stebuklingas pienas

      Pieno mūsų namuose būna retai ir kai šaldytuve netyčia atsirado ir jo liko, pradėjau ieškoti, gal ką nors pagaminti. Ir jau juokiausi pati iš savęs, nes akys krypo ne į kokius nors valgomus receptus, o į tai, ką galima nuveikti su vaikais. Kas seka mane Pinterest, galbūt jau matė nurodą į šį eksperimentą, kurį esu pasižymėjusi. Pradžioje abejojau, ar tikrai viskas pavyks, nes ten naudoja konkretaus pavadinimo ploviklį, bet su tuo, kurį radau namuose, mums viskas pavyko puikiai. Aš pati nesitikėjau, kad ir mane šis stebuklingas pienas taip nustebins.

REIKĖS:
  • pieno,
  • maistinių dažų,
  • indų ploviklio.



  Įpilkite į indelį pieno, tuomet į jį įlašinkite šiek tiek maistinių dažų. Aš naudojau tris skirtingas spalvas, bet iš tikrųjų eksperimentas pavyktų ir tik su vienais dažais. Tiesiog daugiau spalvų, daugiau galimybių paganyti akis. Aš nebandžiau, bet galbūt pavyktų ir su kokiais nors naminiais dažikliais? Pavyzdžiui, burokėlių ar mėlynių sultimis, vandeniu, sumaišytu su ciberžole. Jei išbandysite, būtinai pasidalinkite, kaip sekėsi.


     Indų ploviklio aš buvau įsipylusi į atskirą indelį, iš kurio patogu pakabinti šaukšteliu ir po truputį jį varvinti į pieno ir dažų masę. Reikia visai nedidelio kiekio ploviklio, o rezultatai neįtikėtini! Indų ploviklis skaido piene esančius riebalus taip išjudindamas dažus, kurie tiesiog akyse ima raibuliuoti.


     Nuotraukoje sunku pamatyti tikrąjį vaizdą, pabandysiu kažkada vėliau įkelti video. O geriausia - išmėginkite patys.
    
    Beje, maistiniai dažnai man žaidimuose su vaiku yra būtini. Juos tikrai labai dažnai panaudoju. Štai keletas mano aprašytų užsiėmimų, kur juos galima panaudoti:
    Taigi verta jų paieškoti pirkti. Tikrai mačiau, kad jų yra parduotuvėse Assorti ir Delona. O čia pasakoja, kaip maistinius dažus pasigaminti patiems.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...