2015-04-07

Piešimas su pipete

       Idėja - piešti su pipete tikrai nėra mano sugalvota, esu mačiusi daugybėje užsienio tinklaraščių, tačiau niekur neteko apie tai skaityti lietuviškai. Pasižymėjau šią idėją savo Pinterest, kad nepamirščiau, o kai Kasparas (2m 7mėn) sirgo ir turėjome būti namie, buvo puiki proga išmėginti. Keletą pincetų buvau nusipirkusi anksčiau, dar ne visiškai žinodama, kam panaudosiu. Tačiau galite įsivaizduoti, kiek daug įgūdžių juo lavinama: smulkioji motorika, koncentracija, rankos - akies koordinacija ir t.t. O dar į tai įtraukus spalvų žaidimą, turbūt tokiu užsiėmimu suviliosime kiekvieną vaiką. 

       Reikės:
  • pinceto (galima išsiversti su vienu);
  • skystų dažų (saviškius aš pagaminau iš vandens ir kelių lašų maistinių dažų);
  • piešimo pagrindo (paprasto popieriaus, akvarelinio popieriaus, vatos diskelių, popierinių rankšluoščių, įsivaizduoju, kad puikiai tiktų ir vienkartiniai paklotai kūdikiams).


             Manau, kad šis užsiėmimas tinkamas vaikams nuo kokių dvejų metų, bet vis turint galvoje, kad jie nepaprastai skirtingi - spręskite pagal savąjį. Kasparas (2m 7mėn) viską atliko savarankiškai, aš buvau kartu, nes tikrai yra labai daug apie ką papasakoti. Su vyresniais vaikais būtinai išmėginkite maišyti spalvas ir aptarkite, kaip skirtingai kiekvienas paviršius sugeria skystį - taigi šis užsiėmimas sėkmingai gali virsti puikiu moksliniu eksperimentu.
              Daugiau mano įrašų apie piešimą su vaikais rasite čia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...