2016-08-18

Pasidaryk pats: medinės kaladėlės su lipdukais

     Kaip pasigaminti medinių kaladėlių, esu rašiusi anksčiau. Kadangi turėjau pagalbininką - savo tėtį - medinės kaladėlės man tekainavo apie 50 euro centų. Tačiau jeigu patys gaminti nenorite, įvairių rinkinių paprasčiausių medinių kaladėlių galima rasti ir paprastose ar internetinėse parduotuvėse (pavyzdžiui, Medinis Arkliukas). O kai jau turite kaladėlių, dar reikės velcro lipdukų (aš turiu karpomą lipnią juostelę). Galbūt galima bandyti ir su siuvimui naudojamais lipdukais ir juos priklijuoti klijais. Tačiau su tokia juostele, kokią turiu aš, viską atliksite daug greičiau ir paprasčiau. 

 
      Galite velcro lipdukus ant kaladėlių klijuoti taip, kad jos jungtųsi į ilgą grandinę arba į bloką. Išeis tikrai smagus žaidimas. Galima jas išpiešti ir taip padaryti medinę susijungiančią dėlionę arba gaminti įvairių tiesių ir kreivių kombinacijas, panašiai kaip aš esu dariusi su akmenukais. Šįkart mes su Kasparu nusprendėme iš tokių kaladėlių padaryti papildymą jo mediniam pjaustomų daržovių rinkiniui.

      
       Guašu ant dviejų kaladėlių nupiešiau po vaisių ar uogą, dažams nudžiuvus, priklijavau velcro lipdukus, kad piešinys gražiai susijungtų. Tikrai nesudėtinga net ir neturint menininko gabumų. Tik galbūt patarsite, kokie dažai būtų tinkamesni tokiems darbams? Nes guašas šiek tiek tepasi. Lauksiu patarimų, nors žaidimams tai labai netrukdo.



1 komentaras:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...