2015-05-03

Pasidaryk pats: žaidimai iš modelino

       Vis nepasidalinu savo išbandytais naminės lipdymo masės receptais, apie kuriuos užsiminiau anksčiau. Tačiau dabar gavome dovanų pirktinio modelino, tai vėl sukau galvą, ką čia pagaminti. Vėrimo žaidimams, kurie populiarūs tiek mūsų namuose, tiek įvairiose išvykose, įvairių lipdinių tikrai galima prigaminti daug, tačiau šįkart norėjosi kažko kita. Ir pavyko tikrai pagaminti šaunius žaidimus, labai tinkamus rytinei saulei, kol mama geria arbatą.

 


PRIEMONĖS:
  • parduotuvinį modeliną,
  • žaislinį kočėlą (puikiausiai tiks paprastas),
  • geometrines formeles (tinka bet kokios sausainių formelės),
  • mažą indelį apvaliu kraštu (jei neturite formelių, galite prisirinkti daugiau įvairių dėžučių).
   Savo mažųjų pirščiukų turėtojui, įvairių geometrinių figūrų ir spalvų (ypač žalios) mylėtojui pagaminau du žaidimus iš modelino. Mano modeliną reikėjo keletą dienų palikti išdžiūti ir žaidimai buvo tinkam naudoti.

Nr. 1. SUSIDEDANTYS APSKRITIMAI.


       Pagaminau keletą apskritimų, kurie visi skirtingo dydžio ir gražiai susideda vienas į kitą. Panašių žaidimų yra tekę kažkur matyti, tačiau pagaminti tokį neužruksite, o ir savikaina bus juokinga. Kasparas (2m. 8mėn) juo buvo susidomėjęs, jam nekilo klausimų, ką ir kaip čia daryti. Manau, drąsiai galima siūlyti mažesniems vaikams. Puikus būdas smulkiajai motorikai, erdviniam suvokimui ir geometrijos žinioms lavinti.

NR. 2. SPALVOTI RUTULIUKAI.



     Pagaminau spalvotų keleto rūšių geometrinių figūrų. Jų viduje, naudodama mažą apvalaus krašto dėžutę, išpjoviau po mažą rutuliuką. Ir viskas! Kasparas (2m. 8mėn) turi keistą pagarbą spalvom ir jokiais būdais nenori jų maišyti. Jeigu duosi kokių nors skirtingų spalvų daiktų - greit juos surūšiuos. Šįkart irgi neįtikinau, kad galima ir kitos spalvos rutuliukus sudėti į figūrų vidų, viską darė  tvarkingai: mėlynas į mėlyną, žalias į žalią ir t.t.

1 komentaras:

  1. esam pirkę iš madebylithuanians.com molinius dubenėlius dovanų draugams, labai patinka pats faktas, kad tai yra rankų darbo.. nuo mažens ir pati lipdydavau, tai matyt taip ir liko įskiepyta, kad viskas kas rankų darbo yra gerai. šaunuoliai, kad vaikams parodote tokias galimybes

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...