2015-03-18

Pasidaryk pats: žaidimas su kamuoliu medyje

       Jeigu paskutiniu metu skaitėte mano tinklaraštį, turbūt matėte įrašą apie žaislą, kurį gaminau iš virtuvinės mentelės ir baliono. Šis žaidimas labai panašus, tik skirtas didesnėms erdvėms. Aš jį sukonstravau lauke, bet niekas netrukdo jums to išbandyti namuose, jeigu turite pakankamai vietos. Juk nežinau, kas kokiuose namuose gyvena.
        Šįkart naudojau kamuolį, virvę, žirkles ir žaislinę raketę (bet taip pat tinka ir virtuvinė mentelė!).


         Jeigu turite kokį nors tinklelį nuo vaisių ar daržovių (pavyzdžiui, būna supakuoti mandarinai ar bulvės), galite jį panaudoti, kad būtų paprasčiau pritvirtinti kamuolį. Aš, deja, tokio daikto aplinkinėse parduotuvėse nemačiau, todėl tinklelį, kuris laikys kamuolį, suraiščiojau iš virvutės. Nereikia visko daryti lygiai ir gražiai. Esmė, kad laikytųsi viduje kamuolys. Aš štai taip išsidėliojau ant žemės, o tada surišau kiekviename susikirtimo taške.


         Tuomet į tinklelį įdėkite kamuolį, pritvirtinkite ilgesnę virvę ir pririškite ją prie medžio šakos ar kokioje nors kitoje vietoje, kur planuojate žaisti. Patariu pamatuoti ir kamuolį pririšti šiek tiek aukščiau vaiko galvos, kad bemušinėdamas pats neužsigautų. Aišku, vyresniems vaikams išvengti atskriejančio kamuolio, galėtų būti papildoma užduotis.




Ir viskas! Duokite vaikui į rankas raketę arba virtuvinę mentelę ir stebėkite, kaip bežaisdamas jis puikiai lavina savo judesius, rankų - akių koordinaciją ir koncentraciją. Šis kamuolys mūsų kieme jau kabo gerą mėnesį, Kasparas vis nueina pamušinėti. Jam patinka trenkti taip, kad kamuolys kur nors įsipainiotų į medžio šakas. Kažin, pavyktų kažką tokio sukonstruoti daugiabučio namo kieme?

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...