2017-05-01

Filmukai vaikams - rekomendacijos iš NETFLIX

       Augant sūnui, atsiranda nauja sritis - filmai, filmukai, kompiuteriniai žaidimai ir programos. Tie, kurie seka mano tinklaraštį ne pirmus metus, galbūt atsimena, kad labai aiškiai visada pasisakydavau, kad esu už ekranų ribojimą patiems mažiausiesiems. Turint ne vieną vaiką namuose tai įgyvendinti šiek tiek sudėtingiau, tačiau vis dar manau, kad svarbu, jog kūdikių ir vaikų iki dvejų metų sąlytis su įvairiais ekranais būtų artimas nuliui. Stengiuosi tuo vadovautis ir augindama dukrą. Panašių nuostatų laikosi ir Amerikos pediatrų akademija, kurie, mano  galva, pabrėžia vieną labai svarbų dalyką - nei kompiuteriai, nei televizoriai negali tapti auklėmis vaikams, svarbu, kad patys mažiausieji įvairius filmukus ar kompiuterinius žaidimus išbandytų ir atrastų kartu su tėvais, aptartų, ką mato, kas vyksta ir pan.
       Šįkart pasidalinsiu savo serijinių filmukų rekomendacijomis iš NETFLIX. Už jų turinį mokėti reikia, tačiau kai kurių mano minimų filmukų rasite ir nemokamai, legaliai internete. Visus šiuos filmukus mano keturmetis sūnus žiūri angliškai (iš tikrųjų beveik visi filmukai, kuriuos jam rodome yra nelietuviški) ir tai tikrai prisideda prie jo savarankiško anglų kalbos mokymosi. Šie filmukai patinka tiek mano sūnui, tiek mums - tėvams, todėl drąsiai rekomenduoju.



PUFFIN ROCK



Apie ką: pagrindiniai veikėjai - paukščiai pafinai, kurie lietuviams turbūt nėra gerai pažįstami. Jie puikiai moka nardyti, o skraidyti - nelabai. Mergaitė Una ir jos brolis Baba gyvena gražioje saloje, kurią kasdien tyrinėja ir patenka į įvairias situacijas.  Jos mažylius vis ko nors išmoko.
Rekomenduoju, nes filmukas tikra atgaiva akims, labai gražiai nupieštas. Be to, daug pasakojama apie įvairius gyvūnus ar gamtos reiškinius, o mergaitės Unos drąsa, rūpestis aplinkiniais ir draugiškumas - pats geriausias pavyzdys. Man dar aktualu dėl gražių brolių ir seserų santykių.




JUSTIN TIME 



Apie ką: berniukas Justin turi įsivaizduojamą draugą, su kuriuo leidžiasi į taip pat įsivaizduojamas keliones ir čia kaskart sutinka draugę - mergaitę Olive. Trys draugai keliaudami ne tik sužino naujų dalykų, pamato skirtingus pasaulio kraštus, bet ir sugalvoja, kaip spręsti realias jiems kylančias problemas.
Rekomenduoju, nes filmukas pristato skirtingas pasaulio šalis, kultūras, žymiausius pastatus, keliauja laiku, lavina vaizduotę, pabrėžia draugystės svarbą ir parodo, kad vaikai patys pajėgūs rasti sprendimus sudėtingose situacijose. Taip pat rekomenduoju dėl drąsios, aktyvios, žavios mergaitės Olive personažo.




DANIEL TIGER'S NEIGHBORHOOD



Apie ką: tigriukas Daniel draugauja su savo kaiminystėje gvenančiais vaikais ir kitais sužmogintais gyvūnais. Jie kartu žaidžia, eina į darželį, svečiuojasi vieni pas kitus. Suaugę personažai padeda vaikams suprasti savo jausmus, išmokti svarbių dalykų.
Rekomenduoju, nes: labai tikroviški personažai ir jų kasdienybė, filmukas ne per greitas, su įkomponuotomis dainomis. Taip pat gražiai mezgamas kontaktas su žiūrėtoju, kreipiamasi į jį. Dainelės dažniausiai gerai įsimena ir padeda realiame gyvenime, kai kyla analogiška situacija ir galima prisiminti kartu su vaiku "atsimeni, ką darė Daniel Tiger, kai labai labai supyko?". Tikrai yra ko pasimokyti tėvams. Šitas filmukas, mano manymu, tinkamas ir patiems mažiausiems, bet mano beveik penkiametis irgi jį vis dar mėgsta.




WANDA AND THE ALIEN



Apie ką: Į miško žvėrelių gyvenimą, tiksliau - į kiškių šeimyną, atkeliauja keturakis ateivis. Jis pratinasi prie kitokio gyvenimo, tačiau nepamiršta šiek tiek jį paįvairinti ir savo burtais.
Rekomenduoju, nes: filmukas labai gražiai pieštas, linksmas, moko draugystės, pažinti ir priimti kitokius nei mes. Tiks vaikams fantazuotojams ir gyvūnų mylėtojams. O ar kitokių vaikų būna?




DINOSAUR TRAIN



Apie ką: Pterodaktelių šeima augina pasimetusį mažą tiranozauriuką, kuris smagiai draugauja su savo mažaisiais šeimos nariais. Visi kartu jie vis keliauja specialiu dinozaurų traukiniu ir susipažįsta su įvairiais kitais dinozaurais, sužino, kuo jie išskirtiniai. Mažyliai yra smalsūs ir mėgsta išdykauti.
Rekomenduoju, nes: vaikai daug sužinos apie dinozaurus, skirtingas jų rūšis, patraukliai bus papasakota apie jų skirtumus ir mokslininkų bei archeologų darbą. Taip pat šis filmukas patikti turėtų ne tik dinozaurų, bet ir traukinių mylėtojams. Netrūksta smagių nuotykių ir juokingų akimirkų.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...