2015-08-14

Fotoistorijos: atostogos pajūryje

       Reikia pripažinti, kad Kasparas truputį pasimetęs po persikraustymo atgal į Lietuvą. Didžiausią problemą kelia tai, kad dabar vasara ir mes kaip tik atostogaujame. Tai reiškia, kad miestai, namai ir lovos keičiasi per dažnai ir vis sulaukiame klausimų, kurių pagrindinė idėja "kur mūsų namai". Dabar jau būsime Vilniuje, kad nurimtų ir apsiprastų maža širdutė ir protas. 
      Taip pat jam sunku ir dėl to, kad žmonės čia, Lietuvoje, gerokai šaltesni ir ne taip noriai bei atvirai bendrauja. Tas pats galioja ir vaikų bendravimui. Mūsiškis vis pribėga pabendrauti su kokiu vaiku, o šis dažniausiai, ypač jei vyresnis, tik ignoruoja, neatsako į jo klausimus ir tikrai nenori kartu žaisti. Kasparas nesupranta, kodėl tie vaikai staiga kitokie.
        Aš pati negaliu susitaikyti, kad aplinkiniai žmonės, nors šiaip linkę mažiau bendrauti, bet auklėti svetimus vaikus labai mėgsta. Per pirmąją savaitę buvau tiesiog šokiruota aplinkinių žmonių, kuriuos kur nors sutikdavome viešose vietose, grasinimų sūnui "atimsiu tavo kamuolį", "oi, koks paspirtukas - aš pasiimsiu", "tu nešūkauk, nes liksi su manim, o mama nueis" ir pan. Dabar kažkaip jau to nebepastebiu, gal tiesiog daug sutapimų man pasitaikė pradžioje? O šiaip čia gera. Čia seneliai, gamta ir laisvė. Neįtikėtina ir tai, kad gali daug kur nukeliauti net neturėdamas automobilio. Tokia buvo mūsų kelionė iš Vilniaus į Nidą: traukinys, laivas, o paskui autobusais atgal.



     Kadangi keliavome su vienu lagaminu ir kuprine, žaislų vežiamės minimaliai. Juk didžiausi žaidimai ir pamokos čia pat gamtoje, juolab, kai tėvai praktiškai visada turi laiko. Štai mūsų žaislų ir užsiėmimų, kuriuos vežiamės, sąrašas:
  • paspirtukas;
  • kastuvėlis ir dar keli smėlio žaislai;
  • keletas žaislinių mašinėlių;
  • plonos rečiau skaitomos grožinės knygelės;
  • domino su gyvūnais (nė karto ir nepažaidėme);
  • popieriaus piešimui ir kreidelės;
  • atsitiktiniai lipdukai ir lipdukų knygelės. Spėjome išbandyti tik vieną - "Ratukai ir žmogiukai. Lenktynės". Ją gavome dovanų nuo leidyklos "Flintas".
     Kitą savaitę papasakosiu apie piešimo užsiėmimą, kurį irgi išbandėme atostogaudami. Turėti reikia tik popieriaus! Kad nepraleistumėte naujų įrašų, sekite tinklaraščio FB puslapį.

3 komentarai:

  1. O musu seima priesingai prisideda ganetinai daug daiktu, nes atrodo kad gali prireikti tai to tai ano. Dauguma daigtu vaikams , patys sau maziau isidedam, ismokos issiversti.

    AtsakytiPanaikinti
  2. fainuolis vaikas ir faina šeima. mano vaikas labai judrus, jei kur varom, tai visi mediniai turėklai būna būtinai nučiupinėti ir nukarstyti..

    AtsakytiPanaikinti
  3. labai faina šeimynėlė, daug laiko lauke praleidžiat, įdomu jūsų santykis su gyvūnais? turit namuose kažką, kačiuką, šuniuką? mes galvojam pirkti katiną, bet tada reikės ir drąskyklių ir viso kito.. aišku kaina nedidelė, bet priežiūra gali būti..

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...