2015-06-22

Balionai bombos

   
      Aš balionus bombas prisiminiau dar iš savo vaikystės. Tiesa, tada su draugais tada mėtydavom juos kuo arčiau žmonių. Ar kas nors prisipažins irgi taip daręs? O Kasparu šį užsiėmimą pasiūliau, kai tyrinėjom balionus ir jų galimybes. Ir kai dabar suskaičiuoju, tai buvo daugiau nei prieš pusę metų. Bet galvojau, kad neverta aprašinėti, kol Lietuvoje lietūs ir sniegas. Tačiau dabartiniai vasariški orai, manau, pats tas išmėginti. Mano tada dar 2m. 2mėn. Kasparo akys buvo didžiulės iš nuostabos.

    
   Mūsų kranas ir balionai buvo tokie, kad vandens buvo galima pripilti tiesiai į balioną. Jeigu nepavyktų, galite naudoti piltuvėlį. Mes mėtėme balionus pro namų balkoną ant grindinio, paskui Kasparas eidavo surinkti visų baliono likučių ir vėl - iš naujo. Galima mažesnius balionus mesti į tolį, nebūtinai iš kur nors aukštai. Beje, tądien turėjome ir žaidimų draugę, todėl buvo smagu matyti, kaip vaikai dalinasi, kuris dabar mes, o kuris eis surinkti balionų likučių.
      
       Nors šis užsiėmimas iš pažiūros gali pasirodyti chuliganiškas, tačiau yra tikrai smagus ir daug išmokantis. Pavyzdžiui, patys mažiausi tiesiog pasimokys spalvų, o kiek vyresni sužinos, kad pripylus skirtingą kiekį vandens, balionai yra skirtingo dydžio ir svorio ir skirtingai tykšta ant žemės. Mes dar bandėme mesti ir tuščius balionus - be jokio vandens - ir žiūrėjome, kas su jais nutinka tada. Aš nežinau, ar Kasparas ką nors iš mano tų pasakojimų, kodėl viskas būtent taip, atsimena dabar, tačiau man nesvarbu. Aš linkusi vaikui paaiškinti tokius dalykus, nes jam įdomu, jis laukia atsakymų ir tikiu, kad visa tai ne veltui. Amžiaus apribojimo šis užsiėmimas tikrai neturi, nes ir man buvo smagu.

Daugiau užsiėmimų su balionais rasite kituose įrašuose:

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...