2015-06-28

Atsispausdink: užduočių lapai "Poros"

         Idėja tokiems užduočių lapams kilo vieną kartą vakarieniaujant restorane, kuriame nebuvo jokių užsiėmimų vaikams. Su savimi turėjau užrašų knygelę ir tušinuką. Jie auginant vaiką mane gelbsti labai dažnai. Taigi kad Kasparas (2m. 8mėn.) nenuobodžiautų jam surašiau ant lapo skaičius nuo vieno iki penkių: visų po du kartus. Ir paprašiau, kad jis surastų vienodus ir juos sujungtų. Sėkmė! Ir man įdomiausia buvo stebėti, kad jis skaičius sujungia ne trumpiausiu atstumu, o, rodos, pačiu ilgiausiu, dažnai stengdamasis, kad jokie kiti skaičių keliai nesusikirstų. Po to ne kartą dar pats prašė kartoti šį užsiėmimą ir jis yra įtrauktas į mūsų mėgstamiausiųjų sąrašą, sėkmingai galima su tokiomis užduotimis žaisti ir kelionėje.
       Po užduočių su skaičiais atsirado užduotys su raidėmis (A, B, C, D, E), geometrinėmis figūromis, paveikslėliais ir spalvomis. Kad būtų lengviau įsivaizduoti, pavyzdžius pateikiu apačioje.






         Aš tikrai rekomenduoju panašias užduotis paruošti vaikui tiesiog ranka ant popieriaus lapo, nes kiekvieną kartą reikia vis kitaip išdėstyti poras, kad būtų įdomu ir ne per lengva. Viską paruošite labai greitai. Tačiau jeigu norite pabandymui galite atsisiųsti ir mano paruoštus lapus bei juos atsispausdinti (bus visi parodyti nuotraukose).

AMŽIUS. Manau, kad galima mėginti nuo dvejų metų. Aš kol kas apsiriboju penkiomis - šešiomis poromis viename lape, nes jeigu jų būna daugiau, Kasparas truputį susimakaluoja tarp savo nubrėžtų linijų. Tačiau vyresniems vaikams galima tokių porų paruošti kur kas daugiau - ypač, su skaičiais ar raidėmis. Beje, nereikalauju, kad jis žinotų, kokias raides ar skaičius jungia. Jeigu paklausia, koks čia skaičius ar raidė, pasakau, bet jo stengiuosi netestuoti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...