2014-08-12

Dėlionės

    Įvairių žaidimų dėlionių prikurta vaikams gausybė. Kasparas vieną turį medinę, dovanotą dėdės, aš vis gundausi kažką nupirkti iš Melissa and Dough. Tačiau kaip paprasta dėlionių pasidaryti patiems! Ypač, kai vaikams vis norisi kažko naujo.
     IDĖJA. Pagaminti paprastą dėlionę iš senų nuotraukų, atviručių, žurnalų iškarpų ar specialiai spausdintų piešinėlių. Tereikia juos sukarpyti į norimą kiekį dalių. Patiems mažiausiems reikėtų ko nors paprasto, aiškių formų. Aš Kasparui pagaminau štai tokias dėliones su piešinukais. Atsisiųskite ir jūs, jei patinka.

Stengiausi parinkti tokius paveikslėlius, kurie Kasparui patiktų ir būtų ką apie juos pakalbėti.

     KAIP MUMS SEKĖSI IR AMŽIUS. Patiems mažiausiems reikėtų pradėti nuo dėlionių iš dviejų dalių. Vėliau paveikslėlius galima dar kartą perkirpti. Geriausia būtų spausdinti šią dėlionę ant storesnio popieriaus, o jeigu norite išlaikyti ilgesniam laikui - galima ir laminuoti. Tačiau laikinam žaidimui tiks ir įprastas popierius. Kasparas (1m 11mėn) dviejų dalių dėlionę sudėlioja be vargo. Jam daviau du paveikslėlius vienu metu, sukarpytus į dvi dalis (iš viso - keturios dalys). Sėkmingai žaidėme šį žaidimą lėktuve. Labai džiaugėsi paveikslėliais, nes parinkau būtent tai, kas jam patinka. Galite atsispausdinti ir išbandyti, jeigu laukia kokia nors kelionė. Manau, Kasparui jau galima ir pasunkinti: bandysiu duoti daugiau piešinėlių vienu metu.
    NUORODOS. Internete yra pavyzdžių, kaip pasidaryti dėlionę iš medinių ledų pagaliukų. Taip pat tam galima panaudoti popierines vienkartines lėkštes: mažiausieji galėtų tiesiog atsirinkti pagal spalvas ir formas, o didesni tegul dėlioja paveikslėlius. Nors tiesą sakant, dabar susimąsčiau, ar tikrai pirmasis variantas lengvesnis?

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...