2014-06-19

Kelionė automobiliu

     Kaip jau minėjau, neseniai teko ilgokai pasivažinėti automobiliu. Kasparas puikus keliautojas, nes turbūt nėra skrydžio, per kurį jis nemiegotų. Šįkart miego, nors visai ne jo laiku, teko ir automobiliui. Tai gerokai viską palengvino. Tačiau aš buvau susikrovusi pilną kuprinę linksmybių. Ne visko ir prireikė.

Buvau paėmus ir žurnalo lapą, kuriame žaislų parduotuvės reklama. Kasparui ji labai įdomi.
  • Knygos: jau aprašytą lipdukų, kuri niekaip nenusibosta, taip pat apie vikšrelį ir naujoji labai sėkmingą apie meškiuką, kuris kraunasi daiktus nakvynei pas močiutę. Ši knyga Kasparui labai patinka, yra daug įvairių langelių, kuriuos reikia atversti ieškant daiktų, o pabaigoje turi priklijuotą specialų voką-lagaminą, iš kurio visus tuos daiktus galima išimti ir apžiūrėti. Knyga, skirta turbūt šiek tiek vyresniems, Kasparui (1m. 10mėn) vis kas nors įplyšta arba susilanksto, bet neatsidžiaugia ja jau gerą mėnesį. Tai daugiau nei knyga, puikus žaidimas!
  • Kreidelės, pieštukai ir dabar labai įdomios jam formų kortelės. Visa tai laikau metalinėje dėžutėje nuo šokolado, patogu susidėti, kur nors neštis, o ir praverčia, kai nėra kieto pagrindo piešimui.
  • Burbulinė plėvelė. Bet taip ir neišbandžiau. Manau, turėtų būti įdomu. Gal kas bandėte?
  • Kol jis užsiėmė pats, jokių veiklų nekišau. Tarkime, labai puikus, jo paties sugalvotas užsiėmimas buvo atsukti ir užsukti išspaudžiamas tyreles. Lietuvoje pirkdavau tokias. Taip pat ilgai truko mamos maitinimas vynuogėmis. Tvarkingai, po vieną. Tokiu atveju, manau, ne nuodėmė, kad maistas tampa žaidimu. Nors prancūzai turbūt ir nesutiktų.
  • Buldozerį su atidaromomis durelėmis, buvau paėmusi specialiai. ten puikiai tilpo monetos. Mažiems pirščiukams įdėt sekasi puikiai, išimti prašo kitų. Užsiėmimas ilgam. Jei jūsų vaikas mėgsta dėti daiktus į burną, vertėtų atidžiau stebėti.
Dėlioti monetas galima ir į mažą dėžutę nuo vazelino arba kremo. Išbandyta anksčiau!
  • Kai lauke buvo tamsu, kalbėjome apie saulę, kuri jau dingo, taip pat žvaigždes ir mėnulį, bet neišsivertėme be technikos - telefono ir planšetinio kompiuterio. Būtent kelionėse jais žaisti leidžiame, nes gi sutikite, kad natūralu, jog mažiems vaikams išsėdėti taip ilgai nuobodu.
  • Dainos ir eilėraščiai. Puikus metas mokytis naujų ar prisiminti senas. Pralinksmina tiek vaikus, tiek suaugusiuosius! Kasparas mėgsta ir dabar mokosi eilėraštį "Mano batai buvo du". Taip pat turi kelias mėgstamas daineles iš Super Simple Songs.
  • Dar buvau pasiruošusi ir labai pravertė žaidimas su kiaušinių dėžute, kartoniniai puodeliai ir gumytės, taip pat lėlės su gyvūnų nuotraukomis. Kiekvieną jų aprašysiu artimiausiu metu.

2 komentarai:

  1. mano vaikas labai mėgsta keliones automobiliu, tai yra labai reta tokio amžiaus vaikams, bet džiaugiamės. nupirkom jam asmeninė elektromobilį iš atiu.lt, įtariam, kad bus ralistas..:)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...