2014-06-17

Vanduo

    Žinau, kad yra vaikų, kurie nemėgsta maudytis, bet turbūt žaisti su vandeniu tai jiems netrukdo? Bent jau aš susidariau tokią nuomonę, kad vanduo vaikams tikrai įdomus. Dar nuo tada, kai išmoko sėdėti, Kasparas žaisdavo su vandeniu: arba pats primityviai pasodintas į kokį nors vandens indą arba turėdamas indą vandens (su kokiais nors šaukštais ar samčiais) šalia. Tokią atrakciją vaikams galima siūlyti nebūtinai lauke - aš namie tiesiog aplinkui pritiesdavau rankšluosčių, kad netelkšotų vanduo ir tvarkytis būtų paprasčiau. Vanduo mūsų atveju, tikrai užima vaiką gan ilgai ir nuo mažų dienų. Dabar, kai jau vyresnis, jam reikia kokių nors užduočių su vandeniu, kad būtų įdomu. Kasparas, pavyzdžiui, mėgsta ilgai ilgai vienas plautis rankas arba skalbti kokius nors drabužius t.y. mirkyti juos į vandenį, gręžti, purtyti ir pan. Tam nereikia ypatingo pasiruošimo, o štai vieną karštą dieną padariau jam tokią estafetę. Užtruksite taip pat neilgai, pabandykite.
Aš naudojau du puodus ir mažą indelį nuo ledų.

     IDĖJA: pastatyti du vandens indus kelių metrų atstumu ir su mažesniu indeliu pernešinėti vandenį iš vieno į kitą. 
     KAIP MUMS SEKĖSI. Kasparui (1m 9mėn) vieną kartą parodžiau, vieną kartą darėme kartu, toliau jau pats viską darė, aš netgi galėjau pasėdėti fotelyje. Kai vaikas vyresnis, galima šią vandens trasą pasunkinti, įrengiant kliūčių, kad nebūtų taip paprasta. Manau, puikus būdas koordinacijai ir susikaupimui lavinti. Be to, gaivina, jei labai karšta.
     Po kurio laiko Kasparui kiek pabodo, todėl užduotį pakeičiau ir į vieną puodą įdėjau vandens žaislų. Dabar paprašiau sugauti juos ir nunešti į kitą indą. Kad būtų sudėtingiau, galima įdėti ir skęstančių, ir plūduriuojančių daiktų.
Vandens antytės puikiai tiko.
     Po to, kai jau ir šitai pabodo mes kartu tiesiog piešėme vandeniu. Ar kada nors bandėte tai? Geriausiai tam tinka kokia nors kempinėlė, bet galima tiesiog pirštu ar dantų šepetuku. Įmerkite daiktą, su kuriuo piešite, į vandenį, o tada greitai pieškite juo ant asfalto.
Čia (buvo) saulė.
     Su vyresniais vaikais tai puiki proga pasikalbėti apie skirtingas vandens būsenas, o mes su Kasparu tiesiog piešėme ir stebėjome, kaip viskas dingsta.
        Kokių mėgstamų užsiėmimų su vandeniu turite jūs? Pasidalinkite čia arba Facebook puslapyje.

2 komentarai:

  1. Sauni atrakcija. Mes taip panasiai zaidziame su Laurynu sode, kai buna silta, tik vanduo ,,keliauja" per kelis kibiriukus is karto. O vietoj antyciu, Laurynas megsta metyti i kibiriuko dugna centus arba alaus kamstelius ir juos po to semti is giliai
    :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Taip, centai Kasparui irgi puikiai tinka ir patinka vandeny!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...