2015-09-22

Namuose apsigyveno gaidelis!

  

      Jeigu koks nors nepažįstamasis užkalbins Kasparą (3m.), didelė tikimybė, kad jau trečiu sakiniu jis pasipasakos, kad turi akvariuminę žuvytę. Iš patirties galiu pasakyti, kad tai rodo, jog ta žuvytė jam labai svarbi. Anksčiau taip visiems pasakojo, kad turi traukinuką, kuris pats važiuoja.
      Tai buvo mūsų dovana jam gimtadienio proga. Džiaugiuosi pasirinkimu, nes Kasparas tikrai daug dėmesio skiria savo žuvytei, ją maitina ir padeda pakeisti vandenį, o kartais rytais, kol ruošiu jam pusryčius, gali ir kokias dešimt minučių tiesiog žiūrėti į akvariumą. Mūsų gaidelis gyvena su dar viena sraige, kurią stebėti jam ne mažiau įdomu. Apskritai, žuvys, sraigės, įvairūs vabalai ir sliekai - naujoji jo interesų sritis. 
     Man iki šiol sunku patikėti, kad mūsų namuose - naminis gyvūnėlis, bet kadangi toks tikrai mažiausiai ekstremalus, tai gal ir nieko. Kad vaikams naminiai gyvūnėliai naudingi, padeda ugdyti pareigingumą, atsakomybę ir netgi empatiją, turbūt ginčytis neverta. Aš tik noriu pasidalinti patirtimi, kad daug gerų emocijų į vaiko gyvenimą tikrai gali atnešti net ir mažytis akvariumas su mažiausiai priežiūros reikalaujančia žuvyte, todėl pasiteisinimas, kad ne visi turi sąlygų naminiams gyvūnams atkrenta.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...