2015-01-06

Fotoistorijos: žiema, muilo burbulai ir Žaislų muziejus

      Šių metų šventės mums išsiskiria dar ir tuo, kad šalia šventinio skubėjimo atsiranda ir skubėjimas padaryti viską ir susitikti su visais, kol dar yra laiko iki kito skrydžio. Mums lieka dar keletas savaičių Lietuvoje, o tos, kurios praėjo, buvo kupinos įvykių ir žmonių. Po kiekvieno apsilankymo Lietuvoje matome, kad Kasparas (2m 4mėn) žengia kokį nors žingsnį į priekį: pradeda daugiau kalbėti, pasidaro savarankiškesnis, ilgiau užsiima ir žaidžia vienas, nori miegoti savo lovoje ir t.t. O gal tiesiog lengviau tai pamatyti čia?

      We are back in Lithuania for Christmas. So we have not also ordinary festival rush, but also a lot of plans what to do and who to meet during our stay here. We still have two weeks left. After we leave Lithuania, each time we see a big difference of our son: he stars talking more, becomes more independent, plays alone, wants to sleeps in his bed and etc. Maybe it is just easier to see it here.



       Pirmą kartą Kalėdinę eglutę puošėme kartu su sūnumi. Jis pats ėjo su tėčiu rinktis eglės, kurią paskui teko apkeisti, nes netilpo pro duris ir buvo gerokai per aukšta mūsų namams. Būdami Pietų Afrikoje, turėjome tik kartoninę.

        It is first time we are decorating a Christmas tree with our son. He went with his dad to buy one. And they had to change it, because the first one was to big for our home. It even didn't went through the door. When we were in South Africa we made a Cardboard Christmas tree.


***
      Žiemą būti Lietuvoje reiškia ir tai, kad gali tekti sniego. O mums jo teko pastarosiomis dienomis daug: mažiausiomis šeimos kojomis matuojant - iki kelių. Kasparas nuo pat ryto vis prašo su rogėmis į lauką.

    We have a lot of snow in Lithuania. Kasapras is asking to go outside after he wakes up. He is enjoying sliding with his sledge. 


  

      Išeidama į lauką, vis įsimetu į kišenę muilo burbulų. Taip, žiemą! Ar kada mėginote? Jei nėra stipraus vėjo, o temperatūra žemiau nulio, reikia išpūsti burbulus, o tuomet vieną sugauti ir laukti, kol šaltis juos išpieš gražiausiais raštais. Kai buvo du laipsniai šalčio, laukti reikėjo ilgai, kai daugiau nei dešimt - šaldavo greit, bet neilgai tekdavo pasigrožėti, nes sušalęs muilo burbulas suskildavo. Kasparui labai patiko! Apie vandenį ir skirtingas jo būsenas mes jau esame kalbėję.

     Also I am always taking some soap bubbles with me. Have you ever tried them in winter? You need to catch them in cold weather and to see how they transform in some beautiful tiny ice bubbles. You can read more about this activity here. Ice is not a new topic for my son.







***
        O kai nėra sniego, lyja ir pučia toks vėjas, kad Klaipėdos uoste neplaukioja laivai, puiki proga aplankyti Žaislų muziejų. Mes ten su Kasparu buvome pirmą kartą, bet manau, kad galima grįžti ir grįžti. Daugelį žaislų galima liesti ir išbandyti, todėl tai tampa puikiu, netradiciniu žaidimų kambariu. Pastebėjau, kad ne mažiau įdomu buvo daugeliui tėvų. Štai keletas akimirkų.

        One windy and rainy day we spent in Toy Museum in Vilnius. You can touch and play with most of the toys. It was also very interesting for all the parents I met. I think we will be back there more often.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...