2014-10-01

Rudens užsiėmimai

      Pas mus dabar pavasaris, kuris kaip geriausia lietuviška vasara. Tačiau dauguma mano skaitytojų yra būtent iš Lietuvos, todėl nusprendžiau pasidalinti nuorodomis ir idėjomis, ką su vaikais veikti rudenį. Aš iš savo vaikystės atsimenu Rudenėlio šventes mokykloje, kai reikėdavo kažką įdomaus pagaminti iš daržovių. Taip pat pamenu, kaip knygose džiovindavau lapus. Smagu būdavo paskui ką nors netikėtai atrasti. Dabar, kai pati turiu vaikų, manau, kad ruduo - puikus metas pramogoms su vaikais. Štai kokį veiklų sąrašą sudariau aš:

Pirmosios Kasparo pamokos apie dydžius buvo būtent su lapais.

  • Ši nuotrauka ištikimiems skaitytojams turėtų būti matyta. Ji iš vieno mano pirmųjų įrašų. Tuomet Lietuvoje buvo pavasaris, o čia, kitoje žemės pusėje - ruduo. Su Kasparu rinkome lapus, lyginome ir dėjome į maišelį. Puikus užsiėmimas, tikrai tinkantis patiems mažiausiems. Daugiau skaitykite čia.
  • Taip pat su Kasparu iš lapų esame gaminę medį. Jis tinka tiek kaip pramoga, tiek kaip mokymosi priemonė. Procesą jau esu aprašiusi. Manau, dabar pats geriausias metas išmėginti. Galima ir kam nors tiesiog padovanoti.
  • Aš norėčiau su Kasparu pažaisti lapų atpažinimo žaidimą. Procesas ir nemokamos kortelės spausdinimui yra angliškai aprašytos čia. Tiesa, mažiausiems tikrai neduokite jų visų - reikėtų atsirinkti keltą, skirtingų, esančių kur nors netoliese namų.
  • Iš lapų galima padaryti šešėlių teatrą. Čia, jie klijuojami ant kažkokio limpančio popieriaus, bet, manau, ne blogiau pavyktų tiesiog juos po vieną kur nors pririšus. Žaidimai su šviesa, tamsa ir šešėliais, manau, patinka didžiajai daliai vaikų.
  • Įvairių darbelių su lapais yra gausybė. Štai mano favoritai: gražuoliai gyvūnai iš lapų, išsiuvinėti lapai, taip pat virstantys gyvūnais, kaukės ir karūnos, piešimas su lapais, piešimas ant lapų, želatinos antspaudai iš lapų.
  • Dar būtinai norisi pasidalinti atradimais, kad lapus galima išsaugoti ateičiai ne tik džiovinant tarp knygų puslapių. Štai galima juos mirkyti vaško vonelėse arba pagaminti specialų konservavimo skystį iš vandens ir glicerino.
  • Galima sugalvoti iš smagių žaidimų lauke - grėbkite lapus (su Kasparu tai išmėginta, jam labai patinka), mėtykitės jais su vaikais,  čeženkite kojomis, žaiskite gaudynių lapuotame parke. Ne vieną suaugusįjį pralinksmintų tokie žaidimai, turbūt išskyrus tuos žmones, kurie tuos lapus kasdien šluoja į krūvą.
  • Be to, nepamirškite, kad ruduo - balų metas. Nepažįstu vaiko, kuris atsisakytų po jas pabraidyti. Eikite į lauką ir per lietų - svarbiausia, tik tinkamai apsirengti.

1 komentaras:

  1. labai fainai vaikams ir žiūronai, ir prožektoriai, kuo daugiau priemonių tuo fainiau vssistemos.lt

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...