2014-09-02

Purkštukas

     Turbūt ne vienas esate pastebėję, kaip vaikams, kol jie dar visai maži, patinka tvarkyti namus. Maniškis visada prisistato, pamatęs purškiamus valiklius. Todėl jam nupirkau atskirą purškiklį - patogų ir ne per didelį mažom rankytėm. O įdomumas nedingsta net po savaitės.
       IDĖJA. Į indą su purkštuku pripilti vandens ir pamokyti, kaip reikia juo naudotis. Jeigu nesibaiminate, galite naudoti ir indą nuo kokio nors pasibaigusio valiklio. Bet jie, mano galva, dažniausiai būna per dideli. Ir štai - linksmybės prasideda!

Būdamas lauke dabar jau pats pasileidžia per kiemą, ieškodamas augalų, kuriuos norėtųsi apipurkšti.

        KAIP MUMS SEKĖSI. Pirmiausiai purkštuką išbandėme lauke. Ten galimybių netrūksta. Galima apipurkšti augalus, gėles, žolę, sienas, grindinį, laiptus, save, aplinkinius. Kasparui (2m.) vis knieti užpurkšti ant mamos, bet tikrai patinka purkšti ant įvairių augalų. Manau, dar ilgai šis žaidimas mums bus aktualus, nes čia, kitame žemės pusrutulyje prasideda pavasaris. Tačiau tikrai ne mažiau pasisekimo purkštukas sulaukia ir namuose. Pavyzdžiui, galite pasiūlyti vaikui purkšti vandenį į daug skirtingų indų.

Toks žaidimas puikus ir šalčiausią žiemą, tikrai nebus upių vandens.
         
            Taip pat su savo asmeniniu purkštuku leiskite vaikui dalyvauti, tvarkant namus. Pagalvokite, ką jam būtų patogų pasiekti: galbūt veidrodį ar spintelė dureles, o gal dušo kabiną arba langą? Mes turime Kasparui patogiai pasiekiamą langą, todėl dažniausiai darbuojasi čia. 

Namuose, leidžiant žaisti purkštuku, duodu ir rankšluostį, kad galėtų pats nuvalyti vandenį.

           Kai žaidžiate purkštuku namuose, duokite vaikui ir rankšluostį, tuomet galės pats išvalyti vandenį jei kur nors pripurkš arba mėgdžiodamas tvarkymą, blizgins veidrodžius ir langus. 
            Beje, purkštuką laikau spintelėje, kurią Kasparas pats pasiekia. Karts nuo karto jį pasiima, išbėga su juo į lauką arba purškia kažką namie ir, kuo niekaip negaliu patikėti, pats tvarkingai jį padeda atgal į spintelę ir uždaro dureles. Su kitais žaislais tokio tvarkingumo nepastebėjau, gal kas sugalvoja, kaip tai paaiškinti?

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...