2014-07-25

Miltinis smėlis

     Aiškiai pasakyti, ar Kasparui patinka žaisti smėliu, negalėčiau. Kai eidavome į kiemą Lietuvoje, jei sutikdavo kitų vaikų, gana ilgai prasikrapštydavo būtinai su svetimais kastuvėliais, tačiau vienas dėžėje neužsibūdavo. Kiek tenka rasti smėlio dėžių čia, nesidomi visiškai, net jei yra ir kitų žaidžiančių. Gal toks etapas. Nors aš - už kuo daugiau laiko gryname ore, neprieštaraučiau ir namuose turėti smėlio vaikams žaisti. Tik pažiūrėkite į šį smėlio stalą!
     IDĖJA. Kol nėra tikro smėlio, galima pasigaminti jo iš miltų. Internete tikrai daug kur galima rasti receptų, aš konkrečiai nužiūrėjau nuo blogo "Laughing kids learn". Reikia tik sumaišyti du ingridientus - miltų ir aliejų. Dariau iš pusės kiekio, taigi mums prireikė:
  • 4 puodelių paprastų miltų;
  • 0,5 puodelio pigiausio saulėgrąžų aliejaus (kai kuriuose receptuose naudoja aliejų kūdikiams - rinktis jums).
    Aš dar mėginau dėti maistinių dažų, bet jie pasislėpė tarp miltų be didelio efekto, turbūt reikėtų pirmiausiai pamėginti juos įmaišyti į aliejų. Bet tikrai smagu ir be spalvų! 
Iš šio smėlio puikiausiai galima statyti bokštus, jis smagiai limpa suspaudus tarp rankų.
      PERSPĖJIMAS. Padaryti šį smėlį tikrai lengva ir paprasta, tačiau susitvarkymui numatykite pakankamai laiko ir ūpo. Na, nebent jūsų vaikai kitokie. Aš mėginau patiesti paklodę, kad būtų lengviau tvarkytis, bet Kasparo užmojai buvo platesni. Nepaisant to, tikrai kartosime. Su siurbliu susitvarkyti paprasta, ypač jei siurbti patinka ir vaikams. Gal vyresniesiems nerūpėtų tiek švaistytis aplink. Kitą kartą reikės išmėginti padėti padėklą su šiuo smėliu vaiko aukštyje. O gal jūs turite specialius staliukus tam? Pavyzdžiui, medinį arba pigesnį iš plastmasės.
         KAIP MUMS SEKĖSI. Kasparui (1m 10mėn) labai patiko. Dėliojo į indelius, lietė rankomis, galiausiai nusimovė šlepetes ir kojines, įsiropštė į padėklą su miltais (smėliu) pats, tada trypė kojomis. Iš šio naminio smėlio puikiai sekasi statyti tokias pat pilis kaip iš tikro. Tereikia jo pridėti į kokį nors indelį ar kibirėlį ir stipriai paspausti, tada apversti ir atsargiai nuimti. Bet juk tai klasika, turbūt moka kiekvienas! Dar skaičiau, kad galima į tokį smėlį įlašinti eterinio aliejaus, manau, puikus būdas palengvinti sergančio vaiko dalią.

7 komentarai:

  1. tai kaip padaryti šį smėlį taip ir nesupratau, nes aprašymo tai nėra..? tik kiek miltų ir kiek aliejaus..

    AtsakytiPanaikinti
  2. atsiprasau, jei neaiskiai surasiau. Butinai pataisysiu. O miltus ir alieju reikia tiesiog sumaisyti kartu!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Buvome pasigamine, vaiko neturejau pora valandu :D, po to zinoma turejau ka veikti, bet po vaiko dziaugsmo ir mano ramybes tai jau nebuvo svarbu ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Taip, tvarkymosi netrūksta! Dėl to atskirai ir perspėjau :))

    AtsakytiPanaikinti
  5. Smėlio dėžės ir mum reikia šiemet. Vaikas paaugo ir jam tai bus puikus užsiemimas ir kūrybingumo lavinimas! :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. prieš perkant sofą ir kitus minkštus baldus ir turint vaikų, reikia žiūrėti, kad va tokie visokie smėliai neliptų... buvo mum čia bėdelių, realiai reikėjo arba viską aptraukti nauju audiniu arba pirkti naują sofą. tai pirkom naują iš juodasisalksnis.lt kuri nesitepa ir nepritraukia visokių smėlių į tarpukus...

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...