2014-06-02

Žaislai

     Žinau, kad yra žmonių, kurie griežtai nusprendžia savo vaikams nepirkti žaislų. Ir tikrai negali nesutikti su jų argumentais. Vaikams įdomu viskas, todėl žaislų galima rasti tiesiog namuose ar gamtoje ir kasdien vis naujų! Be to, pasigaminti žaislai ar žaidimams pritaikyt daiktai lavina vaizduotę. Aš tik sunkiai įsivazduoju, kaip sekasi nepirkti žaislų, kai vaikai jau vyresni. Tokio požiūrio šalininkai sako, jog žaislų visų pirma reikia tėvams, o ne vaikams. Taip, sutinku. Bet mes su vyru tai suprasdami nusprendėme, kad neatimsime iš savęs malonumo nupirkti žaislo vaikui! Juk tai tikrai smagu. Taigi kartais žaislus perkame, tačiau stengiamės tai daryti retai. Priežastys tokios: 
  • dalį žaislų atiduoda gerieji vyresnieji giminaičiai;
  • žaislų vaikas gauna dovanų per gimtadienį, Kalėdas ir pan;
  • žaislai brangūs, o pasigaminti kažką patiems yra smagu;
  • dabar gyvename ne tik Lietuvoje, todėl tenka keliauti, galybės žaislų neprisivežiosi.
Kai žaislai bus pasiekiami, mažąjį skaitytoją vieną dieną galite aptikti taip.

     Aišku, mums visai paranku ir tai, kad mėgstamiausi Kasparo žaislai yra kamuoliai! Tai tikrai universalus žaislas, galima su juo prigalvoti įvairiausių užsiėmimų, o ir kainuoja minimaliai.
     Dar kalbant apie žaislus, norėtųsi paminėti, kad jie (žaislai, knygos ar kiti daiktai, kuriais Kasparas mėgsta žaisti) namuose visada būna padėti vaikui pasiekiamoje vietoje. Taip pradėjom daryti tiesiog natūraliai, o ir turėjome tam palankių lentynų namuose. Vėliau sužinojau, kad taip netgi rekomenduojama pagal Montessori pedagogiką. Jei neskaitote angliškai, o įdomu, galite tiesiog pasižvalgyti po nuotraukas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...