2017-02-08

Pasidaryk pats: šviesos stalas vaikams

      Pastebėjau, kad jau ir lietuviškuose tinklaraščiuose ar FB grupėse vis dažniau pamatau įrašų, kuriuose pasakojama apie šviesos stalą vaikų žaidimams. Pradėjo jais prekiauti ir keletas internetinių parduotuvių. Kai kurie tokių stalų - tikrai labai gražūs ir galėtų tapti puikia vaikų kambario dalimi. Tačiau kainuoja išties nemažai. Kas patys moka ir nori gali įsigiję organinio stiklo ir panaudodami nereikalingą staliuką ir šviesos šaltinį pasigaminti kažką panašaus. Tačiau dar paprasčiau kažką pasidaryti iš plastikinės dėžės ir... planšetinio kompiuterio. 



Jums reikės:
  • plastikinės dėžės su dangčiu;
  • planšetinio kompiuterio*
  • nemokamos programos, pavyzdžiui "Lightbox Trace" (Apple, Android);
  • balto plono popieriaus (tinka ir kepimo popierius).

* jeigu neturite planšetinio kompiuterio, naudokite kitokį šviesos šaltinį, pavyzdžiui, žibintuvėlį, nedidelį šviestuvą ar kalėdines lemputes.

      Įdiegę anksčiau paminėtą programą į savo planšetinį kompiuterį, padidinkite jo šviesos nustatymus iki maksimumo, taip pat sužiūrėkite, kad jis neišsijungtų kurį laiką nenaudojamas. Dėkite kompiuterį su įjungta programa ir pasirinkta spalva į dėžę ekranu aukštyn. Aš dar naudojau nedidelį paaukštinimą. Dangtį iš vidinės arba išorinės pusės (priklauso nuo to, kuo užsiimsite) apklijuokite baltu nestoru popieriaus lapu. Jis skirtas tam, kad išsklaidytų šviesą.



       Kadangi šįkart mes su šviesos stalu tiesiog piešėme, popierių aš lipnia juosta priklijavau ant viršaus. O šiaip su šiuo stalu galima veikti bet ką: tinka jūsų jau pamėgta veikla arba tai, kas galbūt paprastai vaikų nesudomina ar sunkiau sekasi. Žinokit, ta šviesa daro stebuklus! Dar šis užsiėmimas puikus ir todėl, kad sudomina skirtingo amžiaus vaikus. Kasparas (4m.) puikiai žaidė kartu su Agota (1m.).


1 komentaras:

  1. geras, jūs kaip visada su puikiom idėjom. vaikų žaidimams pasitarnauja puikiausiai pigūs baldai, pigūs stalai. pirkom internetu viską, negaila ir sutepti ar sugadinti

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...