2014-11-04

Nebaigtiniai žaislai ir dabartinių žaislų TOP3


           Jeigu skaitydami šį tinklaraštį pagalvojote, kad mūsų namuose nėra jokių pirktinių žaislų - klystate. Jau esu rašiusi, jog su vyru stengiamės, kad žaislai būtų perkami retai ir apgalvotai. Su žaislais lengvai galima nejausti ribų, nes tai tikrai lengvas būdas nudžiuginti vaiką. O kuris tėvas nesidžiaugs, kai džiaugiasi vaikas? Tačiau esu įsitikinusi, kad jam tikrai naudingiau žaidimams kūrybingai panaudoti tai, kas jau yra namuose arba kažką naujo pasigaminti kartu. Todėl mėgstu, kad žaislai būtų taip vadinamos nebaigtinės paskirties (ang. open ended toys). Tai tokie žaislai, kurie skatina vaikų kūrybiškumą, nes gali būti panaudojami įvairiausiose situacijoje ir žaidimuose. Be to, tokie žaislai patys savaime yra tiesiog daiktai (nepypsi, necypsi, nejuda patys ir pan), o kad jie taptų įdomūs, vaikai su jais turi kažką daryti patys. Tokių žaislų vaikai paprastai greitai neišauga, jie būna tinkami tiek mažyliams, tiek vyresniems. Man atrodo, kad tokie žaislai atitinka vaikų prigimtį, nes jie juk nuo pat mažų dienų visame kame įžvelgia smagumą ir šimtus panaudojimo galimybių!
             Nusprendžiau surašyti dvimečio Kasparo mėgstamiausius žaislus, kurie dažnai ir įvairiai naudojami pastaraisiais mėnesiais.

  • "Lego Duplo" kaladėlės. Savų, tiesą sakant, turime tik vieną komplektą. Tačiau turime iš ko pasiskolinti didelę dėžę kaladėlių. Kasparui daugiau džiaugsmo nei pykčio lego konstruktorius pradėjo teikti ties antruoju gimtadieniu. Dabartiniu metu labiausiai mėgsta dėlioti aukščiausius bokštus pasaulyje arba ką nors ant savo pagrindo su ratukais. Galimybės neišsenkamos, be to, svarbu ir tai, kad šis užsiėmimas patinka ir tėvams.
   
Pradžioje labai pykdavo, kai statant aukštus bokštus viskas sugriūdavo, tačiau po daugybės paguodimų "tiesiog sudėk iš naujo" dabar jau neblogai reaguoja ir stato toliau.

  • Medinė automobilių kaskada. Ją gavo dovanų per savo antrąjį gimtadienį, vadinasi, jau antras mėnuo kaip susidomėjimas nedingsta. Priešingai! Atranda vis daugiau jos panaudojimo būdų ir randa įvairiausių daiktų, kurie ten telpa, pririkiuoja, o paskui kviečia pažiūrėti. Beje, kažką panašaus galima nesunkiai pasigaminti patiems. Bet, kaip minėjau, mūsiškė tikrai labai eksplotuojama, tai džiaugiuosi, kad ji medinė ir patvari.

Štai koks radinys buvo kartą ant grindų!


Naudoja šį žaislą ir tiesiog pagal paskirtį, tačiau norėjau parodyti, kokie kiti tokios kaskados panaudojimo būdai.

  • Magnetinė piešimo lenta. Čia, kur gyvenam, randu jų už maždaug 5lt. Taip, jos lūžta, susidėvi ir pan. Bet smagumo daug. Labai praverčia kelionėse automobiliu. Kasparas mėgsta sugalvoti, ką turi piešti kiti, pats nuvalo arba prideda savo pagražinimų. Ir tai tikrai gali būti smagu, nebent jūsiškis vaikas užsiciklins su prašymais piešti: regbio kamuolį, futbolo kamuolį, krepšinio kamuolį, teniso kamuoliuką ir vėl iš naujo viską daug kartų! 
Šios magnetinės lentos puikiai praverčia ir ko nors mokantis. Viena yra juodai balta, kita - padalinta i keturias zonas skirtingų spalvų,

              Ar galėtumėte sudaryti savo dabartinių žaislų TOP3? Lauksiu komentarų čia arba Facebook.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...