2014-10-14

Žirklės: pradžia

        Jau galiu sakyti, kad Kasparas (2m. ir 1mėn) moka naudotis žirklėmis. Jos jam įdomios buvo nuo pat to laiko, kai pamatė pirmą kartą mane karpančią kažką mūsų žaidimams. Vis duodavau apžiūrėti, jokių nelaimingų atsitikimų nebuvo. Pieš gerus pusę metų nupirkau specialias vaikiškas žirkles ir vis leidau mėginti kirpti. Ne itin sėkmingai, beje. Bet ar jūs patys kada nors bandėte su jomis kirpti?? Siaubas, tikrai nieko nepavyksta. Todėl Kasparo žirklių kolekcijoje atsirado paprastos, mažos popieriaus žirklės bukais galais. Ir dabar kirpti jam pavyksta! Reikia pripažinti, kad ir vaikas šiek tiek ūgtelėjo, ir atradau paslaptį - reikia duoti karpymams šiek tiek storesnį popierių.

Baltosios žirklės čia tik pozuoja, dabar jos nenaudojamos.
        IDĖJA NR.1. Patiems mažiausiems tikrai nereikia jokių specialių užduočių, kurių pilna internete. Kasparui aš tiesiog duodu lapą popieriaus, tiesa, turime tokių visai gražių ir, kaip minėjau, storesnių. Dažniausiai jis prikarpo smulkių gabalėlių, nebando perkirpti popieriaus išilgai arba iškirpti kokių nors formų. Šis užsiėmimas mums labai pravertė paskutinėje kelionėje automobiliu, kai vaikas imdavo nuobodžiauti. Tikrai siūlau išmėginti, jeigu kaip ir aš nemanote, kad tai pavojinga.

Puiki veikla nusiraminimui prieš pietų miegą.

              IDĖJA NR. 2. Labai patinka Kasparui ir kitas mūsų praktikuojamas užsiėmimas, kurį taip pat gerai išplėtojome praėjusioje šeimos kelionėje. Žaidimo esmė - vaikas pasako, ką jam iškirpti, o geriau įgudusi tėčio, mamos ar kokia kita ranka tą norą įgyvendina. Tiesiog kirpkite iš akies. Lėktuvai, laivai, drugeliai, trikampiai ir kitos formos išeina puikūs. Tada su iškirptais daiktais galima žaisti, kol jie suplėšomi arba suplyšta patys. Kelionėje smagu, tiesa, lieka šiukšlių automobilyje. 
           O dar aš griebiuosi žirklių, kai Kasparas įsigeidžia kokio nors daikto, kurį turi kitas vaikas arba, kurį mato parduodamą. Pasiūlau jam išpirkti iš popieriaus. Veikia puikiai! Aišku, jei žirklės po ranka, nes patys mažiausi gali sunkiai sulaukti, kol grįšite namo.
             Artimiausiu metu dar planuoju žirkles panaudoti ir žaidžiant plastilinu. Manau, Kasparui patiks, o ir toliau lavins savo įgūdžius.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...