2014-10-06

Liniuotės

        Mintyse vis rezgu įrašą apie piešimą su vaikais, noriu papasakoti, ką mes naudojame, kas patinka Kasparui. Mano galva, jis nėra piešimo entuziastas. Galbūt tiesiog dar ne dabar. Tačiau piešimo nauda vaikams aš neabejoju: apie tai lietuviškai skaitykite čia, angliškai mokantys papildomų įžvalgų dar gali rasti čia.
           Norėdama paskatinti sūnų piešti, stengiuosi naudoti įvairių piešimo priemonių. Viena iš jų - liniuotės. Štai kaip vieną popietę, prieš pietų miegą, susėdę braižėme linijas ir apskritimus.


Lengviausia brėžti linijas Kasparui sekasi su flomasteriais, bet vienu metu ant stalo buvo ir kreidelių, ir pieštukų.

         IDĖJA. Piešimo užsiėmimams vaikui parūpinti įvairių liniuočių: viena gali būti paprasta, bet bent vieną siūlau įsigyti trafaretinę. 
           KAIP MUMS SEKĖSI IR AMŽIUS. Kasparui piešimas, naudojantis liniuotėmis, įdomus tapo po antrojo gimtadienio. Tačiau, manau, galima pasiūlyti ir anksčiau. Aš išmėginau kažkada prieš keletą mėnesių, tačiau tada pats piešti net nemėgino, prašė, kad tai daryčiau aš. O štai dabar jau pats mėgina ir tiesias linijas ir apskritimus. Kartais dar prašo, kad aš palaikyčiau liniuotę, raginu, kad viską kontroliuotų pats. Geriausiai jam sekasi su flomasteriais, nes pieštukų ar kreidelių žymės lieka neryškios, kadangi didžioji rankų jėga būna sukoncentruota į liniuotės laikymą.


Galbūt reikės paieškoti ir kitokių formų liniuočių, puikus būdas mokytis geometrijos.

        Nors tikrai nesunku atskirti, kurie apskritimai piešti mano, kurie Kasparo, aš neraginu ir nemokinu jo, kaip kažką reikėtų daryti taisyklingai. Jis tiesiog mato, kaip piešiu aš, tada bando pats. Labai džiaugsmingai visada apžiūri, kaip jam pavyko. Džiaugiasi tiek linijomis, tiek apskritimais. O man smagu, kad jam smagu.
            Jeigu domitės piešimu su mažaisiais, paskaitykite mano įrašą apie naminius dažus, sužinokite, kaip galima piešti kruopomis arba vandeniu, taip pat jau rašiau, kaip piešimas man padeda mokyti geometrijos.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...