2014-09-23

Spynos

         IDĖJA. Vaikui duoti viena ar kelias spynas su raktais ir leisti praktikuotis. Mes šiuo metu turime vieną spyną, kuri sugeba sutelkti Kasparo (2m.) dėmesį. Vėliau, galbūt prisiruošiu išbandyti ir kelias spynas. Vaikui pačiam reikėtų atrinkti, kuris raktas, kuriai spynai tinka. Kaip tai pateikti, galite pažiūrėti čia.

Vaikai vis nesiliauna stebinti, kaip patys aplink save sugeba rasti veiklos.

           KAIP MUMS SEKĖSI. Spynas kaip puikų užsiėmimą buvau kažkada nužiūrėjus internete, bet Kasparas (2m.) visa tai pats atrado. Jis pasiėmė tėčio sporto klubo raktus ir spyną (Pietų Afrikoje visi nešiojasi savo spyneles daiktų spintelėms sporto klube), pradžioje pabandė pats, vėliau prašė, kad parodyčiau aš. Tada prašydavo, kad aš laikyčiau spyną rankose ir jam būtų paprasčiau įtaikyti raktą, o štai dabar jau pats vienas susitvarko: atrakina spyną, ją vėl užrakina suspausdamas mechanizmą ir vėl procesą kartoja iš naujo. Manau, visai smagus užsiėmimas būtų keliaujant automobiliu. Reikės išmėginti už savaitės, kai keliausime po gražiąją Mpumalangą
         IDĖJA ATEIČIAI. Jeigu turite vyresnių vaikų, kaip jau minėjau, išmėginkite kelias spynas vienu metu, be to, vyresnėliams turėtų būti įdomios ir spynos su skaitiniu užraktais. Tokių spynų dažnai yra ant lagaminų, gal netgi turite namuose? Spynos kodą galima paslėpti po matematiniais uždaviniais. Vaikais teisingai išsprendęs kelis uždavinius, gautų kodą ir galėtų atrakinti spyną. Reikia pačiai to nepamiršti išmėginti po kelerių metų. Jeigu bandysite jūs, parašykite, kaip sekėsi.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...