2014-09-10

Atverk langelį

       Toliau aprašinėju žaislus, kuriuos su Kasparu gaminome šiek tiek anksčiau, o dabar jie laukia mūsų namuose Lietuvoje. Tiesa, grįžus juos ištraukiu ir žaidžia Kasparas su jais lyg su pačiais įdomiausiais, pirmą kartą matomais žaislais! Nesivežėme kartu su savimi, nes tokius pat pasidaryti tikrai būtų lengviau nei transportuoti. Šįkart papasakosiu apie žaidimų lentą su langeliais.

Mūsiškė jau gerokai aptriušusi, bet ne mažiau įdomi net dvimečiui.
         IDĖJA. Pasiruošti du panašaus norimo dydžio dėžinio kartono lakštus. Didesniajame žirklėmis ar popieriaus peiliuku padaryti langelius. Kiek norisi, kiek telpa. Mažesnę arba tokio paties dydžio kartoninę dalį priklijuoti iš apačios, taip kad užsidengtų langeliai.  Aš priklijavau lipnia juosta. Dabar atvertus langelius taip pat matosi kartonas. Čia aš esu priklijavusi lipdukų. Galite ką nors nupiešti arba užrašyti. Kas jums pasirodys smagu ar reikalinga. Langeliuose esu padariusi skylutes, į kurias buvau įvėrusi storą vilnonį siūlą, tačiau laikui bėgant jo neliko. Dabar nepasigendame, bet kai buvo mažesnis, buvo paprasčiau atidaryti langelius, truktelėjus už siūlo galiuko. Galite dekoruoti kaip jums patinka, aš esu prirašiusi skaičių ir raidžių. Ne todėl, kad jų mokau, o tiesiog, kad vaikas juos matytų.
          KAIP MUMS SEKĖSI IR AMŽIUS. Darėme šią žaidimų lentą maždaug prieš metus, kai Kasparas buvo metų su trupučių. Patiko nuo pat pradžių! Aišku, pradžioje jam norėjosi ir lipdukus paplėšyti, bet gi ne bėda - galima pakeisti naujais. Ir tai tikrai puikus žaidimas, kuris mankština pirštus, lavina judesius, akies - rankos koordinaciją, parodo, jog kiekvienas veiksmas turi pasekmių, be to, talpina savyje tiek daug netikėtumo ir atradimo džiaugsmo. Pas mus lenta sėkmingai išgyveno iki šių dienų. Dabar, būdamas dvejų, Kasparas tvarkingai atverčia langelius, stebisi ten kažką suradęs, pasakoja, ką mato, rodo kitiems. Be to, domisi ir skaičiais bei raidėmis, į kurias anksčiau nekreipė dėmesio. Galima tokį žaidimą panaudoti ir lavinant atmintį - paprašykite vaiko įsidėmėti, kas slepiasi po kiekvienu langeliu. Daugiau apie atminties gerinimo žaidimus esu rašiusi čia. Be to, mūsų langeliai nuspalvinti skirtingomis spalvomis (kreidelėmis), dabar, kai Kasparas jau pats atpažįsta ir moka įvardini keletą spalvų, jam taip pat patinka pasakyti, kokį langelį jis dabar atvers arba paprašyti manęs, kad, pavyzdžiui, atversčiau raudoną.
           Jeigu ieškote idėjų, ką su vaiku pagaminti iš kartoninių dėžių, galite paskaityti mano įrašus apie kartoninius gyvūnus, žaidimą su dėže ir medžiagos skiaute arba dėže ir kamšteliais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...