2014-07-23

Ką klijuoti su mažiausiais

     Aš vis pamėginu Kasparą (1m 10mėn) pamokyti naudotis specialioms žirklėmis vaikams. Sunku jam dar kol kas, tačiau tiesą sakant ir man su tomis žirklėmis kirpti nelengva. Gal vis tik verta praktikuotis su paprastomis žirklėmis? Ar kas nors turi patirties? Na, o kol kas karpau aš. Štai, tyrinėjant klijus karpyti taip pat prireikė. Klijus Kasparui teko išbandyti vienoje žaidimų grupėje, kurią lankome. Ten dažniausiai vaikams duodamas koks nors atspausdintas piešinėlis ir detalės, kurias galima į jį suklijuoti. Pavyzdžiui, šviesoforas ir geltonas, žalias, raudonas apskritimai, kuriuos reikia priklijuoti. Manau, kol kas Kasparui tokia griežta užduotis per sudėtinga, todėl namuose klijuojame su mažiau taisyklių.

Mažieji pirščiukai darbų įkarštyje.
 
      IDĖJA. Duoti vaikams pieštukinius klijus ir daug skirtingų dydžių spalvotų popierėlių. Parodyti, kaip juos galima priklijuoti ant kito paviršiaus. Aš rekomenduoju klijuoti ant kokios nors kartoninės dėžės, nes vaikams patogu pasiekti, o ir šiaip smagu apžiūrėti ir pastumdyti. Tačiau galite klijuoti ir ant kokio nors popieriaus lakšto. Bet kuo didesnis, tuo smagiau!
     KAIP MUMS SEKĖSI IR AMŽIUS. Karpyti, kaip jau minėjau, kol kas tenka man, tačiau vyresni vaikai sėkmingai galėtų prikarpyti įvairių detalių klijavimui patys. Kasparui  (1m. ir 10mėn) labai patinka darbuotis klijais. Dažniausiai jis jais nuoširdžiai ištepa dėžės paviršių, o tada prideda popierėlių. Aš jam rodau, kad galima klijais patepti ir atskiras detales, tada jas pritvirtinti prie dėžės. Taip pat išmėginome ir tai, kad ant klijais patepto paviršiaus iš viršaus užmetus popierėlių, vieni prilimpa, kiti ne. Teko šitą užsiėmimą išbandyti ir su dviem vaikais: Kasparas turėjo beveik trejų metų draugę. Gerą pusvalandį abu žaidė užsiėmę ties viena dėže, kartais pasiginčydami, kuriam teks, deja, tik vienintelis klijų ritinėlis. Taigi, manau, turėtų patikti ir vyresniems broliams ar seserims tokį užsiėmimą išbandyti su mažaisiais šeimos nariais. Vyresni vaikai galėtų klijuoti popierėlius, kurdami savo paveikslą arba atlikdami kokią nors užduotį, susijusią su spalvomis arba formomis. Pavyzdžiui, padalinkite popieriaus lapą į tiek dalių, kiek skirtingų spalvų popieriaus turite. Tada paprašykite, kad vaikas suklijuotų į vieną skiltį tik vienos spalvos popierėlius. Taip pat galima nupiešti kontūrus kokių nors daiktų, pavyzdžiui, saulės ar medžio ir pasiūlyti juos nuspalvinti suklijuojant spalvotus popieriukus.
  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...