2014-05-26

Iš kur atsiranda drugeliai?

     Šis klausimas nėra per sudėtingas mano sūnui (1m 9mėn). Į jį jis atsako - koko. O "koko" jo kalboje yra kokonas. Viskas prasidėjo nuo knygos "Labai alkanas vikšrelis". Tai buvo pirmoji mūsų pirkta knyga Kasparui, kai jis pradėjo domėtis knygomis. Apie ją nieko negirdėjau, tiesiog atsitiktinai užėjau į knygyną ir ji man pasirodė graži ir įdomi. Tik vėliau sužinojau, kad ši knyga yra labai populiari pasaulyje, pelniusi gausybę apdovanojimų ir pirmą kartą išleista 1969m.  Kasparui ji tikrai labai patinka, o ypač neįtikėtinai žavi vikšro-kokono-drugelio virsmas.
     Matydama jo susidomėjimą, atspausdinau keletą su tuo susijusių paveikslėlių.


Geriau turbūt būtų spausdinti ant storesnio popieriaus arba pagamintas korteles laminuoti.

    Jam patinka dėlioti šias korteles, atsakinėti į klausimus, kas čia, kur kokonas, kur drugelis ir pan. Tiesa, drugelį ir kiaušinėlius dar rodo gestais. Šias korteles dažnai turiu su savimi kuprinėje, gelbsti, kai reikia išbūti ramiai. Taip pat turime drugelių piešinėlių spalvinimui iš šio tinklalapio. Bet kol kas didelio susidomėjimo nesulaukia.
     Man įdomi Reggio Emilia filosofija, kurios viena iš idėjų - stebėti tai, kas vaikui patinka, ir su tuo sieti mokymąsi. Kartais stengiuosi tai pritaikyti. Taigi apie drugelį ir jo gyvenimo ciklą dabar su Kasparu kaip nors pakalbame turbūt kasdien. Ir jam tai vis dar patinka! 
     Štai, pavyzdžiui, akimirka iš žaidimo plastilinu. Tai naminis plastilinas, kurio receptą aprašysiu artimiausiu metu.

Nesidrovėkite savo meninių (ne)sugebėjimų, kai žaidžiate su vaikais.

    Dar su drugeliais ir vikšrais Kasparas susiduria, žaisdamas planšetiniu kompiuteriu programėlėje Pepi Tree. Šis epizodas yra nemokamoje žaidimo versijoje. Turbūt nereikia sakyti, kad tai jam tikrai patinka, bet šias ir panašias technologijas ribojam.
     Be abejo, vikšrų ir drugelių ieškome gamtoje! Gal turite ir jūs kokių nors pasiūlymų šia tema?


1 komentaras:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...